2 litre sut
4 kaşık şeker (40 gr)
1 yemek kaşığı tereyağ (30 gr)
500 gr mısır irmiği
750 gr cilek taze/dondurulmuş
2 yemek kaşığı şeker (20 gr)
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı su (50 mlg)
1, 500 litre sut
100 gr şeker ( 10 kaşık)
2 paket vanilya (40+40 80 gr)
Polenta Tarifi Yapılışı
2 litre sut kaynarken 4 kaşık şeker e 1 yemek kaşığı tereyağ ilave edilir ve 500 gr mısır irmiği ilave edilir.
1 dakika kaynatılır ve soğutmadan istediğiniz kek kalıbına dokun.
Cilekleri tencereye alıp şekeri ilave edin ve yarım bardak su ile kaynatın ezmeden.
Nişasta ve yarım bardaktan az suyu kaynatın ve cileklerin ustune dokun ve karıştırın malzemeleri koyulaştırın ve soğumaya bırakın.
Vanilya sosu icin 1, 500 litre sut kaynatın, yarım bardak soğuk sut ile toz vanilyayı karıştırın.
Sıcak sutun icine ilave edin ve soğumaya bırakın.
Polenta soğuduktan sonra istediğiniz şekilde form verip servis edebilirsiniz.

__________________