Manu Ginobili kendi icin cok zor bir karar alarak, 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda takımda yer almayacağını acıkladı. 32 yaşındaki super yıldız, şampiyona boyunca San Antonio’daki evinde karısı ve Mayıs ayında doğacak olan ikizleri ile birlikte olacak. La Nacion gazetesine konuşan Ginobili, “Uzun bir sure boyunca ailemle birlikte bu konu hakkında tartıştık. Hem duygusal hem de mantıksal olarak seceneklerimizi değerlendirdik. 2010 FIBA Dunya Şampiyonası ile ilgili onemli bir karar alacaktım. Zor bir karar verdiğimi soylemem lazım. Ancak en iyisinin bu olduğuna karar vererek Turkiye’de duzenlenecek olan 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda yer almamamın bizim icin daha iyi olacağına karar verdik. Bu elbette benim icin kolay bir karar olmadı. Cunku uzun zamandır arkadaşlarımla birlikte milli takım formasını giyiyordum ve bundan da buyuk keyif alıyordum. Ancak şu anki durumda durumlar cok daha farklı. Duşunmem gereken bircok şey vardı ve dediğim gibi benim icin zor bir karar oldu. Herkesin bildiği gibi uzun yıllar cabaladıktan sonra ben ve karım Mayıs ayında ebeveyn olacağız. Ben de bir daha tekrarlanmayacak bu olayın her anında eşimin yanında olmak istedim” değerlendirmesinde bulundu. Milli takımda yer alamayacak olmasının bir diğer nedeninin de fiziksel olarak kendini yorgun hissetmesi olduğunu ifade eden Ginobili, “Takımda olamamamın bir diğer nedeni ise, vucudumun arka arkaya uc şampiyonaya hazır olmadığını duşunmem. Ya ara vermem ya da cok ciddi bir şekilder hazırlanmam gerekiyordu” dedi. 2004 Olimpiyat Oyunları’nda Arjantin altın madalyayı kazanırken, Manu Ginobili de turnuvanın en değerli oyuncusu secilmişti. Her şeye rağmen, halen FIBA’nın dunya sıralamasında ilk basamakta yer alan Arjantin, Manu Ginobili olmasa da yıldızlar topluluğu kadrosu ile 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nın şampiyon adaylarından biri. Luis Scola, Pablo Prigioni, Carlos Delfino, Andres Nocioni, Fabricio Oberto ve Leo Gutirrez gibi yıldızlara sahip olan Arjantin, A Grubu Kayseri’de başlayacağı mucadelesinde Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola ve Urdun ile karşı karşıya gelecek. “Boylesine onemli bir şampiyonayı TV’den seyredecek olmak elbette benim icin cok zor olacak” diyen Ginobili, “Televizyon ekranını yiyeceğimden hic şuphem yok. Bu şampiyonayı kacıracağı icin benim kadar uzulen başka kimse yoktur. Zor ancak doğru bir karar aldığıma inanıyorum. Herkesin beni anlayacağını umuyorum. Milli takımdan ayrılmıyorum. Sadece bu yaz forma giyemeyeceğimi soyluyorum” ifadelerini kullandı. Arjantin, daha once de Ginobili olmadan buyuk macları kazanabileceğini ispatlamıştı. Las Vegas’ta duzenlenen 2007 FIBA Amerika Şampiyonası’nda bircok yıldız oyuncusundan yoksun olan Hernandez’in takımı buna rağmen gumuş madalya kazanarak Pekin Olimpiyatları icin vize almayı başarmıştı. Guney Amerika temsilcisi, bir sonraki yıl, Cin’de duzenlenen Olimpiyat Oyunları’nda ABD ile oynanan Yarı Final macında Ginobili’yi sakatlık nedeniyle kaybetse de, buna rağmen bronz madalya macında Litvanya’yı mağlup etmeyi başarmıştı. Gectiğimiz sene ise Scola ve Prigioni, ulkelerini podyuma cıkarmış ve bir kez daha Dunya Şampiyonası vizesi almasını sağlamışlardı. “Her durumda, takımda olan cesaret, yetenek ve istek hicbir şekilde tartışılmaz. Bu, takımda ben olsam da olmasam da değişmez” diyen Ginobili, “2007 yılında Las Vegas’ta ve 2009 yılında da Porto Riko’da arkadaşlarım bunu kanıtladılar. Eğer Turkiye’de, Nocioni, Oberto ve birkac yetenekli genc oyuncu olursa, 2010 FIBA Dunya Şampiyonası’nda da podyum icin savaşacağımızdan kuşkum yok. Arjantin’i bir numaralı taraftar olarak oğulların Dante ve Nicola ile uzerimizde formalarımızla San Antonio’dan izliyor olacağız” diyerek sozlerini tamamladı. FIBA