THY Euroleague’de ust uste dorduncu kez Dortlu Final'e yukselen Fenerbahce Doğuş, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ulker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gercekleştirilen medya gunu etkinliğine asbaşkan Ozan Balaban, başantrenor Zeljko Obradovic, genel menajer Maurizio Gherardini ile oyunculardan Melih Mahmutoğlu ve Luigi Datome katıldı. Burada acıklamada bulunan Obradovic, THY Euroleague’de Dortlu Final'e kaldıkları icin cok mutlu olduklarını soyledi. Elde ettikleri başarılar nedeniyle oyuncularıyla gurur duyduğunu belirten Obradovic, "Gecen yaz takımdan ayrılan onemli oyuncularımız oldu. Zalgiris, iyi tanıdığımız bir rakip, kaliteli bir takım. Başantrenorleri ne zaman ne yapması gerektiğini iyi biliyor. Onlara karşı 40 dakika boyunca cok iyi oynamalıyız. Taraftarımızın bizi destekleyeceğini biliyorum ve bunu bilmek gercekten cok guzel." ifadelerini kullandı. Tecrubeli başantrenor, bir gazetecinin eski oyuncularının antrenor olarak kendisine rakip olması yonunde sorduğu bir soru uzerine ise, "Eski oyuncularım icin cok mutluyum. Cunku basketbolu ne kadar cok sevdiklerini biliyorum ve final-four'a kaldıkları icin tebrik ediyorum. Şu anda 100'den fazla eski oyuncum antrenorluk yapıyor. Bu da ne kadar yaşlı olduğumu gosteriyor. Luigi Datome de ilerde isterse antrenorluk yapabilir." şeklinde cevap verdi. Asbaşkan Ozan Balaban ise Fenerbahce Doğuş'un elde ettiği başarıların 20 yıllık bir proje sonucunda kazanıldığını belirtti. Takım kaptanı Melih Mahmutoğlu ise şu ana kadar buyuk işler başardıklarını ve takım olarak cok gururlu olduklarını dile getirdi. Şampiyonluğu bir kez daha kazanmanın onemine vurgu yapan Melih, şunları aktardı: "Sezon başından bu yana zorlu maclar ve donemler oldu ama ne kadar karakterli bir takım olduğumuzu her zaman gosterdik. Heyecanlıyız, en iyi ve en sağlıklı şekilde hazırlanıyoruz. İnşallah oradan kupayı kaldırmış bir şekilde doneriz. Fenerbahce'de 5. senem. Uc senedir kaptanlık yapıyorum. İnşallah uzun sureler takımıma hizmet ederim. Biz hala başarıya acız. Hic Dortlu Final'e kalmamış, şampiyon olmamış gibi duşunuyoruz." Luigi Datome de her sene Dortlu Final'de olmanın buyuk bir gurur olduğunu ifade ederek, aynı gururu yaşamak istediklerini kaydetti. Basket Dergisi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Obradovic'ten Zalgiris'e ovgu