Obradovic: Belgrad cok ilginc bir şehir
Basketbol0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Obradovic: Belgrad cok ilginc bir şehir
-
06-10-2019, 05:12:47Fenerbahce Doğuş'un deneyimli kocu Zeljko Obradovic, Final Four oncesi EuroLeague'in internet sitesine ozel acıklamalarda bulundu. Fenerbahce Doğuş'un deneyimli kocu Zeljko Obradovic, Final Four oncesi EuroLeague'in internet sitesine ozel acıklamalarda bulundu. Sırp efsane, Belgrad'da gercekleştirilecek dev organizasyon oncesi onemli ifadeler kullandı: - Koc, oncelikle bir kez daha Final Four’a ulaştığınız icin tebrik ederim. Unvanınızı Belgrad’ta koruyacak olmanız sizin icin ne kadar ozel olacak? Teşekkur ederim. Takımım Belgrad’da oynayacak ve bu durum benim icin cok ozel bir durum. Bir suru arkadaşımı gormem icin harika bir fırsat. Dahası bu kadar uzun zaman ulkemden uzak yaşadıktan sonra her orada olma fırsatı benim icin cok onemli. Belgrad’a gidip orada kalacağım ve takımımla Final Four oynayacağım icin cok mutluyum. – Fenerbahce, bircok onemli oyuncusunu kaybetmesine rağmen gectiğimiz sezona gore uc mac daha fazla kazandı ve play-off’larda saha avantajıyla mucadele etti. Takım EuroLeague’in yeni sistemine daha iyi bir uyum mu sağladı? Bunun uyum sağlamakla ilgili olduğunu duşunmuyorum. Onemli oyuncularımızı kaybettikten sonra yaz aylarında onların yerini doldurmalıydık. Herkes, başkanımız, sponsorlarımı, genel menajerimiz Maurizio Gherardini ve kuluptekiler, ozellikle EuroLeague’deki rekabetci takım yapımızı korumak icin konuştuk. Bu sureci yonettiğimiz icin mutluyuz. Yaz aylarında attığımız her adımın iyi sonuc verdiğini soylemeliyim. Takımın sezon boyunca nasıl reaksiyon vereceğini gormek icin zamana ihtiyacımızın olduğu acıktı. Yolun sonunda istediğimiz sonucları elde etmeyi başardık. - Fenerbahce ile ust uste dorduncu Final Four’unuz, takım daha boce buraya hic gelmemişti. Oyuncularınıza duzenli olarak Final Four’a ulaşma zihniyetini aşılamak zor oldu mu? Herkesin Final Four’a ulaşmak icin buyuk isteği vardı. Kulupteki harika atmosfer, taraftarlarımız ve burada calışan herkesle birlikte bunu başardık. Dort yıl ust uste Final Four yapmak tabii cok olumlu. Fenerbahce, organizasyon ve kulup seviyesi duşunulduğunde Avrupa’nın en iyi takımlarından biri haline geldi ve biz de bunun icin cok mutluyuz. - Yarı finalde Zalgiris Kaunas ile karşılaşacaksınız. Saras goreve geldiğinden beri olağanustu bir iş cıkarıyor. Ondan boylesine bir performans bekliyor muydunuz? Saras antrenorluğe başlamadan once kocluk konusunda herhangi bir problem yaşamayacağını cunku basketbolu mukemmel olarak anladığını soylemiştim. Hızlı duşunuyor, yalnızca kocluğun ne demek olduğunu anlamak icin zamana ihtiyacı var. Şu anka kadar harika bir koc olduğunu kanıtladı. Yalnızca bu sezon değil ayrıca gectiğimiz sezon da. Takımını cok geliştirdi ve Zalgiris maclarını izlerken bu etkiyi anlayabiliyorsunuz. Bir kez daha kendisini bu sezon başardıklarından oturu tebrik ediyorum. O cok akıllı bir insan ve ne yaptığını biliyor. - Zalgiris Kaunas’ın en cok beğendiğiniz ozellikleri neler, takım olmaları mı? Size gor en guclu noktaları neler? Onların guclu noktalarını biliyoruz. İki takım da birbirinin guclu noktalarını biliyor ve her zaman ne yapması gerektiğini bilen bir takım olduklarına inanıyorum. Bir kez daha, bu Sarunas sayesinde oldu. Daha once de soylediğim gibi her pozisyonu yuksek konsantrasyonla oynuyorlar. Bunların hepsi bir araya gelince Zalgiris Kaunas, Final Four’un bir parcası oldu. Gazeteler __________________