Malzemeler:

250 gr kırmızı mercimek
Yeteri kadar su
150 gr aşurelik buğday
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 corba kaşığı kişniş tohumu
Tuz
Uzeri İcin:


2 corba kaşığı tereyağı
3 corba kaşığı un
Pul biber
Yapılışı:

Oncelikle mercimeği yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz ve uzerine cıkacak kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca yemeklik doğradığımız soğan ve kıyılmış sarımsağı ekleyip 30 dakika kaynatıyoruz. İcine kavrulmuş kişniş tohumu ile tuz kattıktan sonra ayrı bir tencerede buğdayı bir gece oncesinden ıslatıyoruz. Ertesi gun suzup, uzerine cıkacak kadar su ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra mercimeğin uzerine ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz. Uzeri icin tereyağını eritip, unu kokusu cıkana kadar kavuruyoruz. Son olarak pul biber ekleyip sıcak olarak servis ediyoruz.

__________________