"3 madalyanın rengi de mutlu eder"
Basketbol0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Basketbol
- "3 madalyanın rengi de mutlu eder"
-
06-10-2019, 05:00:47(A) Milli Basketbol Takımı kaptanı Hidayet Turkoğlu, "Turk halkının gonlunde taht kuracağız" dedi. Hidayet Turkoğlu, Turk halkından kendilerine guvenmelerini isteyerek, ''Onlar biliyor ki, sahaya cıktığında mucadele eden bir ekip olacak. Oyuncular arasında birlik, genciyle tecrubelisiyle, paylaşımcı bir ekip vardır. Tum Turk halkının gormek istediği tablo budur. Bazı eksikler giderildiğinde daha iyi bir ekip de olacağız. Şampiyonada milyonlarca Turk insanının gonlunde taht kuracağımıza inanıyorum'' diye konuştu. Bunu başarabilecek kalitede bir ekip olduklarını da kaydeden Hidayet, yaptıkları antrenmanlarla her gecen gun daha iyi hale geldiklerini soyledi. -''MADALYA HEDEFİMİZ DEĞİŞMEDİ''- Hidayet, Avrupa Şampiyonası'ndan madalya ile donme hedeflerinin değişmediğini vurguladı. ''Yazın başından beri madalya diyorum. Bu takıma cok guvendiğim icin bunu soyluyordum. Hala da soyluyorum'' diyen kaptan Hidayet, sozlerini şoyle surdurdu: ''Beni en cok mutlu edecek, bu madalyanın renginin değişimi olacak. Ama 3 madalyanın rengi de bizi mutlu edecektir. Gidişata gore inşallah o rengi değiştirebiliriz. Biz de inşallah madalyaların en iyisini alıp Turkiye'ye oyle doneriz. Madalya hedefimizde hicbir değişiklik yok.'' -''TURNUVA YARARLI OLDU''- Hidayet Turkoğlu, Ankara'da katıldıkları Efes Pilsen World Cup 8'de takım olarak oynadıkları basketbolu geliştirebilecek noktaların bulunduğunu farkına vardıklarını vurgulayarak, bunu erken fark etmelerinin iyi olduğunu dile getirdi. Şu anda onların uzerinde daha cok durduklarını belirten Hidayet, şoyle konuştu: ''Onları minimize etmeye calışıyoruz ki Polonya'ya daha hazır gidelim. 7 Eylul'den itibaren sahada daha guclu bir milli takım olmasını istiyoruz. Cok kaliteli bir ekibiz, bunu başaracak gucteyiz. Hem gucteyiz, hem istekliyiz. Efes Cup'ta yaşanan sıkıntıları atlatacağımıza inanıyorum. Sonucta orası hazırlık donemiydi. Bu macların amacı oradaki oynadığımız basketbolda eksiklerin olup olmayacağını gormekti. Gonul, salonda ve televizyon başında bizi destekleyen tum Turk halkına daha başarılı bir netice hediye etmek isterdi ama olmadı. Ancak, eksiklerimizi gormek iyi oldu. Eksikleri şampiyonada gorup husranla donmekten ziyade, bunun oncesinde farkına varıp, tedbirini alıp oraya gitmek bizim icin hayırlı oldu.'' -KEREM TUNCERİ: ''EN İYİ MUCADELEYİ YAPACAĞIZ''- Milli oyuncu Kerem Tunceri ise Avrupa Şampiyonası icin son aşamaya geldiklerini ve iyi durumda olduklarını ifade ederek, ''Şampiyonada en iyi sonucu alabilmek icin en iyi mucadeleyi yapacağız'' dedi. Potansiyeli olan bir takım olduklarını kaydeden Kerem, ''Butun macları tek tek duşuneceğiz. İşin mucadele kısmının yuzde 100 olacağının sozunu verebilirim. Herkes elinden geleni orada yapacaktır. Basketbolda her turlu sonuc olabilir. İnşallah şans da bizden yana olur ve mucadelemizin karşılığını alabiliriz'' ifadelerini kullandı. htspor __________________