Cikolatalı Cheesecake Malzemeleri

8 kişilik / 1,5 saat

Taban icin Malzemeler
40 adet kakaolu-kremalı biskuvi
100 gr. tereyağı
1 avuc fındık

İc dolgusu icin Malzemeler
600 gr. labne peyniri
300 gr. krema
1,5 su bardağı şeker
4 adet yumurta
1 paket vanilya
3 corba kaşığı un
4 corba kaşığı kakao

Ustu icin Malzemeler
½ paket krema
150 gr. bitter cikolata
1 yemek kaşığı tereyağı

Suslemek icin Malzemeler
4 adet kakaolu-kremalı biskuvi
15-20 adet ahududu
TABAN İCİN;

Kakaolu biskuvi, fındık ve tereyağını kum gibi oluncaya kadar rondodan gecirin.

Cheesecake kalıbınızı yağlayıp biskuvili harcı dokun ve kalıba bastırarak taban yapın.

160 derece onceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip fırından cıkartın.

İC DOLGU İCİN;

Yumurta ve şekeri kopuk kıvamına gelinceye kadar cırpın.

İcerisine labneyi ekleyin ve puruzsuz bir hal alıncaya kadar cırpmaya devam edin.

Daha sonra ic dolgu icin olan tum malzemeyi ekleyin ve hepsi harmanlanınca cheesecake kalıbına yerleştirdiğiniz tabanın uzerine dokun. 160 derece onceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.

Cheesecake piştiğinde fırından cıkarın, bir bıcakla kalıba yapışan kenarları sıyırarak cheesecake cekerken catlamasını engelleyin.

1 saat kadar dışarıda soğumasını bekleyin.

USTU İCİN;

Kremayı bir sos tavasında ısıtın.

İyice ısınan kremayı kenara alın ve icerisine cikolata ve tereyağını ekleyip tamamen eriyinceye kadar karıştırın.

Soğuması icin kenara alın.

SUSLEME İCİN;

Soğuyan cheesecake’in uzerine hazırladığınız cikolatalı karışımı dokun.

Tamamen soğuyan cheesecake’i cıkarın ve 4 tane ikiye bolunmuş kakaolu biskuvileri karşılıklı gelecek şekilde uzerine yerleştirin.

NOT:
İsterseniz uzerine yaptığımız cikolatalı ganaj sosu beyaz cikolata ile de yapıp uzerine sus yapabilir veya isim yazabilirsiniz.

__________________