Beko Basketbol Ligi takımlarından TOFAŞ, yeni sezon hazırlıklarını Canakkale’de surduruyor. TOFAŞ Basketbol Takımı İdari Koordinatoru Coşkun Tezic, yaptığı acıklamada, 2008-2009 basketbol sezonunda deplasmanlı basketbol ikinci ligini şampiyon olarak tamamladıktan sonra Beko Basketbol Ligi’ne yukselmeye hak kazandıklarını anımsattı. Tezic, Canakkale’deki hazırlıklarını kondisyon ve basketbol ağırlıklı surdurduklerini belirterek, ”Burada gecireceğimiz 11 gunluk sure icinde gunde iki antrenman gercekleştiriyoruz. Kampa 15 sporcumuzla birlikte geldik. Bu sporcularımızın yuzde 70′i kendi altyapımızdan yetişen oyuncular. Bu arkadaşlarımız gecen yıl şampiyon olan takım kadrosunda da forma giymişti. Bu kadroya ilave olarak 2 yabancı, 1 yerli transferimiz var. Yerli oyuncumuz Beşiktaş’ta oynayan bir numaralı oyuncu Mehmet Yağmur, yabancı transferimiz gectiğimiz yıl Canakkale Belediyespor’da forma giyen Marko Halocic, diğer transferimiz ise Amerikalı oyuncu Lamar Butler” diye konuştu. Bu seneki hedeflerinin cok iyi bir şekilde mucadele edip, seyircilere keyifli bir basketbol izlettirip play off’a kalmak ve orada ellerinden gelenin en iyisini yapmak olduğunu anlatan Tezic, şunları soyledi: ”Avrupa kupası şampiyonalarına katılmak hedeflerimiz arasındadır. Bu hedefi başaracağımıza inanıyorum. Burada da gorduk ki, arkadaşlarımız hedefimiz icin ellerinden gelenin en iyisini yapmak icin mucadele vermeye başladı. Bu cabayı gormek bizi cok mutlu etti. Canakkale kampı bizim icin cok verimli ve guzel geciyor.” Bu yıl da gecen yıl olduğu ligin cekişmeli gececeğini, play offa cıkarak finali oynayacak kapasitede 4-5 takım olmasının ligi daha da cazip kıldığını anlatan Tezic, 2010 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın gelecek yıl ağustos sonu ve eylul başında Turkiye’de gercekleştirilecek olmasının onemli olduğunu vurguladı. Tezic, bu şampiyonanın lig icin cok onemli bir motivasyon olduğunu belirterek, şoyle devam etti: ”Bu ligin iyi gecmesini sağlayarak 2010 Avrupa Basketbol Şampiyonası icin de katkı verilmesi gerekiyor. Dolayısıyla ben bu yılın gecen yıla gore daha kaliteli olacağına inanıyorum. Federasyonun bu konudaki cabaları da goz ardı edilmemeli, cunku bu ligin kalitesinin artması acısından, hem de kulupler adına gelir sağlama calışmalarının yurutulmesi acısından federasyonun buyuk cabaları var. Ben Beko Basketbol Ligi’nin Avrupa’nın sayılı 3 ligi arasında yer aldığına inanıyorum.” TOFAŞ Basketbol Takımı, 3 Eylul tarihine kadar Canakkale’de kamp yapacak. kaynak:basketbolhaber.com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Oyuncularımızın %70 ' i Altyapıdan
-
06-10-2019, 04:25:01