Kilis Kebabı Tarifi İcin Malzemeler
500 gr dana doş kıyma 1 buyuk boy soğan 1 adet koy biberi 1 cay kaşığı karabiber 1 cay kaşığı pul biber 1 cay kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı domates salcası 1 tatlı kaşığı biber salcası 2 adet kapya biber 3 diş sarımsak Yarım demete yakın maydanoz Tuz Tabanı icin :
1 buyuk boy patlıcan Uzeri icin :
Domates Yeşil biber Kac Kişilik: 6-8
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 40dk
Kilis Kebabı Tarifi Yapılışı
Yapımı cok kolay ve lezzeti tavan yapan nefis bir kebap tarifi… 10 dakika bile olmadan kebap hazırlamaya, misafirlerinize ve sevdiklerinize lezzet şoleni yaşatmaya ne dersiniz. O zaman buyurun tarife…
Oncelikle şunu belirtmek isterim. Bu tarif yoresel bir tarif olup, orjinalinde koyun kıyması ve kuyruk yağı kullanılır. Hatta kıyma değil , et ve sebzeler zırhla kıyma gibi kucucuk parcalara ayrılarak hazırlanır. Ben dana doş kıymadan hazırladım ve kuyruk yağı kullanmadım. Arzu ederseniz sadece kuzu kıyması veya dana kuzu karışık doş kıymadan hazırlayabilirsiniz.
Soğanı, kırmızı biberi, koy biberini, sarımsakları ve maydanozu rondodan gecirin. Bir kabın icine rondodan gecirdiğiniz sebzeleri, kıymayı, baharatları ve salcayı koyup iyice yoğurun. Kucuk boy yuvarlak borcamı yağlayıp, tabanına dilimlediğiniz patlıcanları yerleştirin. Uzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Bıcakla 8 dilime ayırıp, uzerine domates dilimleri yerleştirin ve onceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından cıkartıp, uzerine biberleri yerleştirin ve tekrar fırında 10 dakika pişirip cıkartın. Fırında pişme suresi farklılık gosterebilir. Siz kendi fırınınıza gore sureyi ayarlayıp kontrollu şekilde pişirin. Pişen kebabınızı servis edip afiyetle tuketin.