Beşok'un gozu şampiyonlukta
Basketbol0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Beşok'un gozu şampiyonlukta
-
06-10-2019, 04:04:58Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Turk Telekomspor'un yeni transferi Huseyin Beşok, şimdiye kadar hedefi olan takımlarda oynadığını ve yeni takımında da zirveyi hedeflediğini soyledi. Beko Basketbol Ligi takımlarından Turk Telekomspor'un takım kaptanı Huseyin Beşok, ''Her zaman hedefi şampiyonluk olan takımlarda forma giydim'' dedi. Beşok, yaptığı acıklamada, Turk Telekomspor'a bu sezon transfer olduğunu hatırlatarak, ''Oncelikli olarak bu transfer hem benim, hem de -Turk Telekomspor camiası icin hayırlı olsun. Ben, her zaman şampiyonluk hedefi olan takımlarda forma giydim. En buyuk hedefim ligde en ust seviyelere ulaşmak. Turk Telekomspor da bu sene yola bu doğrultuda cıktı. İyi bir takım olduğumuzu duşunuyorum. Oncelikli hedefimiz Turkiye Kupası ve Beko Basketbol Ligi şampiyonluğu. Bunlara ulaşmak icin elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu. En onemli rakipleri Efes Pilsen ve Fenerbahce Ulker'in hem butce, hem de kadro olarak ligdeki diğer takımlara gore cok ileride olduğunu vurgulayan 2.12'lik Beşok, ''Ama bu kağıt ustunde olan bir şey. Şampiyonluk icin en onemli faktor 'takım olmak'. Bizim de iyi bir teknik ekibimiz ve iyi bir kadromuz var. Takım olarak her şeyi birlikte yaparsak ve hedefe kitlenirsek, başaramayacağımız bir şey olmaz. Cunku sonucta basketbol bir takım sporu. Efes Pilsen ve Fenerbahce Ulker lige her zaman iyi başlarlar. Bizim de lige iyi başlayacağımızı duşunuyorum.'' şeklinde konuştu. ''ANKARALILAR'A ŞAMPİYONLUK HEDİYE ETMEK İSTİYORUZ' Bu sene kendisi gibi takıma yeni katılan isimler olduğunun ve kaliteli bir takım oluşturulduğunun da altını cizen Huseyin Beşok, ''Ankaralılar'a şampiyonluk hediye etmek istiyoruz'' dedi. Yeni oluşum nedeniyle bir uyum surecinin yaşanacağını kaydeden Beşok, 'Biz bu sureci en cabuk surede atlatmak istiyoruz. Beko Basketbol Ligi'nde hata yapmamak gerekiyor. Ligi birinci sırada bitirmek cok onemli. Play-off'larda saha avantajını elde edebilmek icin ligde normal sezonu ust sıralarda tamamlamak lazım. Ankaralı basketboseverlerden, Turk Telekomlu taraftarlardan bizi en iyi şekilde desteklemelerini istiyoruz. Bizim arkamızda olmalılar. Bu sene ciddi bir yatırım yapıldı. Şampiyonluğa oynayan bir takım kuruldu. Biz de şampiyonluğu taraftarımıza hediye etmek istiyoruz, inşallah bunu başarırız.'' ifadelerini kullandı. AVRUPA KUPALARI Turk Telekomspor Basketbol Takımı Kaptanı Huseyin Beşok, bu sezon ULEB Avrupa Kupası'nda da mucadele edeceklerini hatırlatarak, Avrupa'da ilk 8 takım arasına girmenin cok onemli olduğunu soyledi. ULEB Avrupa Kupası'nın cok ciddi bir kupa olduğunu ifade eden Beşok, ''Kupada, cok guclu rakipler var. İlk 8 takım arasına girebilmek onemli. Orada ust uste maclar oynuyorsunuz. Turkiye liginin yanı sıra Avrupa'da da başarılı olmak istiyoruz. Tekrar ediyorum, takım olmak cok onemli. Biz de bunu oturtmaya calışıyoruz. Her ulkede bir takım şampiyon oluyor. Avrupa kupalarında da bir takım şampiyonluğa ulaşıyor. Bunlar da o sene en başarılı ve takım olmayı başarabilmiş ekiplerden cıkıyor. Bizim, Efes Pilsen'den ve Fenerbahce Ulker'den cok buyuk bir farkımız yok. Cok buyuk farklılıklar olmadığı surece acığı kapatmak cok zor bir şey değil.'' dedi. ''MİLLİ TAKIM'DA GERCEKTEN ONEMLİ UZUNLAR VAR'' Huseyin Beşok, uzun zamandır milli takımda yer alamadığının hatırlatılması uzerine ise Milli Takım'da onemli uzunların olduğuna dikkati cekti. Fenerbahce Ulker'in uzun oyuncularının Turk Milli Takımı'nda da forma giydiğini belirten Beşok, ''Oğuz Savaş, Omer Aşık ve Semih Erden, ligin kaliteli uzunları arasında yer alıyor. Mirsad Turkcan da aynı kalitede bir basketbolcu. Fenerbahce Ulker, Turk basketbolunun geleceği olan oyuncularını kendi kadrosunda buluşturdu. Efes Pilsen de tıpkı Fenerbahce Ulker gibi cok kaliteli yerli ve yabancı uzunlara sahip. Kerem Gonlum sorunun nasıl aşılacak bilemiyorum, ama Kaya Peker ve Kasun gercekten ligin kaliteli uzunlarından. Sloven oyuncu Nahcbar'ı da transfer ederek uzun oyuncu konusunda kadrolarını guclendirdiler. Bizim de deneyimli uzunlarımız bulunuyor. Erwin Dudley, Chris Lang ve Umit Sonkol kalitelerini ispatlamış oyuncular. Bu bir yarış. Bizim de hedeflerimiz var. Bu hedefler doğrultusunda en iyi şekilde mucadele edeceğiz.'' diye konuştu. Her zaman Milli Takım'da oynamayı istediğini vurgulayan Beşok, ''Ama şu anki Turk Milli Takımı'na baktığımız zaman gercekten uzun oyuncu sıkıntısı hic yok. Bu da rekabeti arttırıyor. Milli Takım'ın daha iyi yerlere gelmesi icin ligde ve Avrupa'da sezonu en iyi geciren oyuncuların takımda yer alması lazım. Cok yetenekli uzunlarımız var. Hatta Milli Takım'a giremeyen uzunlarımız bile cok yetenekli. Genel olarak baktığımız zaman milli takımın sıkıntısı kısa oyuncularda. Turk Milli Takımı'nın uzun oyuncu yonunden uzun yıllar sıkıntı cekmeyeceğini duşunuyorum.'' diyerek sozlerini tamamladı. kaynak:ntvspor.net __________________