
Malzemeler
2 adet kabak
Yarım kuru soğan
1 adet orta boy domates
125 gram. beyaz peynir
Yarım cay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik, tuz, karabiber
1 diş sarımsak
Carluccio’s’dan penne regine makarnası
250 gram ıspanak
Galeta unu
Hazırlanışı:
Oncelikle makarna icin tencereye 1 litre su ve bir tatlı kaşığı tuz koyup kaynamaya bırakın. Bu sırada kabak sosu icin soğanları ince ince doğrayıp bir tavanın icinde kavurmaya başlayın. Rendelediğiniz kabakları da tavaya ilave edin ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Ardından kabuklarını soyup kucuk kucuk doğradığınız domatesleri, kekik, tuz ve karabiberi de sırayla tavaya atıp 5 dakika karıştırarak pişirip ocaktan alın. Sosunuz hazır olduğuna gore makarnanıza lezzet katacak ıspanak toplarını hazırlayabilirsiniz. Ispanakları iyice yıkayıp suda haşlayın. Haşlanan ıspanakları bir kaba alıp suyunu sıkın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca onları kucuk toplar haline getirip once yumurtaya sonra galeta ununa batırarak yağda kızartın. Daha sonra haşlanan makarnayı suzup sosun olduğu tavanın icine dokun. Kızarmış ıspanak toplarıyla tabağınızı suslemeyi unutmayın.
__________________