Malzemeler
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 arpacık soğanı, ince doğranmış
250 gr. dilimlenmiş pırasa
2 diş sarımsak, ince doğranmış
2 armut, ici alınmış ve doğranmış
4 fincan sıcak tavuk suyu
Susleme icin maydanoz
Susleme icin ince dilimlenmiş ve fırında kurutulmuş 1 armut

Hazırlanışı:
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve doğradığınız arpacık soğanlarını, pırasayı ve sarımsağı orta ısıda 10 dakika sureyle hafifce kızartın. Armutları ve tavuk suyunu ekleyerek kaynamasını bekleyin. Ocağın altını biraz kısın. Corbayı ocaktan alın ve blender’dan gecirin. Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz. Suslemek icin fırında kuruttuğunuz armut dilimlerini ve maydanozu kullanın.
Not: Suslemede kullanılan armudu kurutmak icin fırını onceden 150 dereceye ayarlayın. Armudu cok ince dilimleyin ve bu dilimleri fırın tepsisine yerleştirin. Hafif renk alana ve cıtır hale gelene kadar bekleyin.

__________________