Bank Asya Cırağan Koleji A Takım Menejeri Selcuk Cetinoğlu olarak bugune kadar yapılan hakem atamalarına ,hakem kararlarına, ne kulup olarak nede şahsım adına iyi veya kotu bir elestiride bulunmadık. Fakat artık sanırım birilerine DUR demenin zamanı geldi. Eğer bu yazıyı şu anda yazmayıp icime attığım takdirde kendi adamlığıma ve sporun icinde bulunduğum yıllara yazık etmiş olurdum.Oncelikle İBB Takımının oyuncularını , teknik ekibini ettikleri mucadeleden dolayı ve ayrıca aldıkları haklı galibiyetten dolayı tebrik ettiğimi ve yaptığım acıklamanın asla ve asla onların haklı galibiyetine golge duşurmemesini istiyorum. Eminimki onlarda benimle aynı duşunceleri paylaşıyolardır. Hakemlik muessesi adına uzuntu verici bir olaydan bahsetmek istiyorum acıkcası . Tum basketbol camiasının bildiği gibi EBB Liginde 2.grup macları oynanmaya başladı ve 3.maclar tamamlandı. Acıkcası ben duzelir umuduyla bazı şeyleri saklama , icimde eritme taraftarıydım hep duzeleceğini umdum fakat goruyorum ki bir tepki koymanın zamanı coktan gelmiş.Acıkcası bu tepkiyi bugun oynadığımız ve kaybettiğimiz mactan sonra değil de gectiğimiz hafta sonu Tuzla Bld ile oynayıp kazandığımız mactan sonra koymam gerekliymiş .Hani derler ya perşembe'nin gelişi carşamba'dan belli olur diye kim solemiş ise cok haklıymış. Tarafsız bir mac yonetilebilmesi icin sevgili Serdar Yiğitsoy abimizin de dediği gibi bizimde hakemlere saldırmamız mı gerekiyor? Bizim de kendimize yakışmayan hareketleri yapmamız mı gerekiyor?Hakemlerin musabakalarda kasten veya bilerek yanlı duduk calmadığına kendi adamlığım kadar eminim. Fakat!!!! Hakem ağabeylerimize hakem kardeşlerimizin de bunu suistimal etmemesini ve ozellikle adalet dağıtımı konusunda ozen gostermelerini istiyorum.Bu sezon başından beri oyle olaylarla karşılaştım ki artık hakemlere olan saygımı neredeyse yitirmek uzereyim.Soruyorum bir hakem nasıl kalkıp bir takım idarecisine veya antrenorune lan ve oğlum gibi basit kelimelerle hitap edebilir.Macın daha zevkli hale gelmesini istediği icin dengeli yonetmeye calıştığını hangi yuzle ve hangi cesaretle soyleyebilir. Gecmiş yıllada antenorluk ve oyunculuk hayatında cok farklı musabakalar ile karşılaştığını bunun onun gururunu kırdığını ve yonettiği maclarda bu gibi farkların oluşmaması icin gerekıyorsa istediği gibi macı yoneteceğini nasıl soyler bu cesareti nerden ve hangi gucten alır!Bakın yine soluyorum biz idareciler takım kurarken tabikî ki bir cok yanlışlar yapıyoruz sahada oyuncular bir ton yanlışlar yapabiliyorlar e buna karşılık hakemler hata yapmayacaklar mı? Tabiî ki yapacaklar ama ne olur bundan sonra karşı tarafa bir tane yanlış duduk caldım diğer tarafa da bir tane calayım dengeliyim moduna girmesinler .Madem bu kadar net konuşuyorum sebeplerinide acıklamak gereklidir diye duşunuyorum. Orneklerle acıklamak en doğrusu sanırım Tuzla Bld Spor ile oynadığımız musabakada ev sahibi takım 1.periyod neredeyse faul atışı atmaktan yoruldu anlamsız ve gereksiz yere calan duduklerden dolayı. hicbir şey demedik olabilir dedik.2.periyod artık dayanamayacağımız şeyler olunca sesimizi yukseltelim dedik ve bir anda bize donmeye başladı dudukler e bu seferde rakip adına adil olmayan kararlar verilmeye başlandı .3.periyod onlar seslerini cıkarmaya başlayınca bu sefer ev sahibi olan Tuzla Bş Bld adına calmaya başladılar.E dolayısıyla bunları gordukten sonra hakemlere şunu solemek istiyorum bırakın skora bakmayı!!! macı dengelemeyi !!!herkesi memnun etmeye calışmayı!!! ne goruyorsanız onu calın lutfen!!! calmıyorsanız da bu işi bırakın!!!! Gidin cocuğunuzu eşinizi mutlu etmeye calışın EMEK VERENLERİ VE HAYATLARINI BU İŞTEN KAZANAN İNSANLARI ZOR DURUMA DUŞURMEYİN EMEKLERİYLE OYNAMAYIN!! Bu iş dengeleme işi değil gorduğunu calma işidir adalet dağıtma işidir bunu unutmayın ki size olan saygımız devam etsin. Bu haftaki İBB macıda bundan farklı olmadı acıkcası hakem arkadaşlarımız macı cığrından cıkarmak adına ellerinden gelenin fazlasını yaptılar .İlk 3 periyod boyunca emeğimizi resmen calan hakemler rakip 16 sayı ile one gectikten sonra nedense Bizim ivme kazandığımız dakikalarda İBB aleyhine sacma sapan dudukler calıp macı dengelemeye calıştılar ve bunu izleye herkes gordu hatta macın kasetini de izlemek gormek isteyen herkese ulaştırabiliriz. Ben bir tek şey istiyorum oda bırakın eşitlik veya denge sağlamayı siz işinizi yapın ben istiyorum ki mangal yurekli hakemler yetişsin adam gibi adam olup neyse gorduklerini calsınlar . Herkesi bir arada mutlu edeceğiz derken herkesi mutsuz ediyorlar bilmem farkındalar mı? Dikkat ettiyseniz mac kazanıp kaybetmekten cok farklı bir konuya değinmek istedim.Cunku biz bir mac kaybettik yine başımız dik.Ama hakem arkadaşlar bu şekilde davranarak bilmem kendilerinin hakkında ne gibi soru işaretleri bıraktılar !!! Saygılarımla Selcuk Cetinoğlu Bank Asya Kolej Spor Kulubu A takım Menajeri __________________