
Guvecte rezeneli kuzu eti tarifi icin malzemeler 500 g kuşbaşı kuzu eti 20 arpacık soğan 2 diş sarımsak 1 orta boy tatlı patates (Turuncu renk) 1 cay bardağı taze bezelye ici 100 g taze rezene 2 sivribiber 10-12 adet kiraz domates 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz 1 dal taze biberiye 1 cay kaşığı renkli top biber Hamuru icin:
500 g un Bir tutam tuz 1 tatlı kaşığı kuru nane Su (Kontrollu olarak ilave edilecek) Semizotlu cacık icin:
1 demet semizotu 1 su bardağı suzme yoğurt 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 kozlenmiş kapya biber Yarım demet taze nane (Kıyılmış)
Guvecte rezeneli kuzu eti Nasıl Yapılır
Hamuru icin unu, tuzu ve kuru naneyi harmanlayıp yoğurma kabına aktarın. Azar azar su ilave ederek sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Kucuk boy guveclere sırasıyla bir parca tereyağını, kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları, diş diş sarımsakları, elma dilimi şeklinde kestiğiniz tatlı patatesleri, rezeneyi, bezelyeyi ve irice doğranmış kuzu etini ve domatesleri butun olarak yerleştirin. Uzerine tuzu serpin, kucuk dal biberiyeyi ve renkli top biberleri de serpin. Guveclerin uzeri icin hazırladığınız hamurları, guvecinizin ağzını kapatacak buyuklukte acın. Kenarlarını elinizle bastırarak hava almamasını sağlayın. 160 dereceye ayarlı fırında, 1 saat pişirin. Yanına semizotlu cacık icin cicek cicek ayrılmış semizotunu, iri parcalar halinde doğranmış kapya biberi ve kıyılmış yeşilliği suzme yoğurdun uzerine ekleyin. Karıştırıp servis tabağına aktarın. En son uzerine zeytinyağını dokun. Et yemeği ile birlikte servis yapın.
__________________