
Kıymalı korili karnabahar tarifi icin malzemeler 1 orta boy karnabahar 4 diş sarımsak 4 su bardağı su Sosu icin
1 litre sut 4 yemek kaşığı un 2 yumurta sarısı 1 cay kaşığı kori 1 cay kaşığı kişniş 250 g kavrulmuş kıyma 1 cay kaşığı tuz Uzeri icin
200 g rendelenmiş kaşar peynir
Kıymalı korili karnabahar Nasıl Yapılır
Karnabaharın yaprak ve sert kısımlarını alıp bol suda yıkayın. Ardından saplarından ayırarak ciceklerini ayırın. Temizlenen karnabaharların kokusunu gidermek icin uzerini gececek kadar su ve 4 diş sarımsak ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Kucuk bir sos tenceresine sut, yumurta sarısı ve unu alın. Cırpma teliyle hızlı bir şekilde cırpın. Sosu yuksek ateşte, fokurdayana kadar ara ara karıştırarak pişirin. İcine tuz, kişniş ve kori ekleyip karıştırın. Haşlanmış karnabaharları, tereyağıyla yağladığınız fırın kabına alın. Karnabaharın icinden sarımsakları cıkartın. Kalan haşlama suyunu da fırın kabına aktarın. Kavrulmuş kıymayı ve hazırladığınız korili sosu karnabaharın uzerine dokun. Onceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından cıkardığınız karnabaharın uzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Yeniden fırına vererek, peynirler eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
__________________