Fenerbahce'nin efsane kocu Zeljko Obradovic, EuroLeague resmi sitesine samimi acıklamalarda bulundu. İşte Obradovic'in acıklamaları: "Ben oyuncularımlayken bir şey her zaman hatırlanmalı: hepimiz insanız. Onlara her zaman saygı gosteririm. Bir kişi bana bu oyunculara kocluk yapma şansı vermiş ama ben de onlar gibi bir insanım. Onlar hayatlarında herhangi bir şeyle ilgili zorluk yaşadıklarında, danışmak istediklerinde benim burada olduğumu bilirler. Hayattaki en yakın arkadaşlarım hep oyuncularımdır. Onlarla cok fazla vakit geciriyorum ve farklı bir şey olması imkansız. Bu yuzden oyuncularımı dinlerim onlarla her konuda konuşurum. Oyuncular hep zekidir ve guzel soruları olur. Bazen takım arkadaşlarının onunde de sormak istemedikleri sorular olur, onlar her zaman bilirler ki ben buradayım. Her yeni fikir benim icin tartışmaya acıktır. Bir koc olarak oyuncuları anlamalısınız, onlara her alanda nasıl tepki vereceğinizi bilmelisiniz. Benchteki oyuncular, hepsini anlıyor olmalısınız. 12 farklı karakteriniz var ve kimse bir duruma aynı tepkiyi vermiyor. Biri ile cok sert konuşup diğerine yumuşak davranmak zorunda kaldığınız zamanlar olabilir. Onların anlaması gereken en onemli şey şu; gunun sonunda tek istediğim onların ve takımın daha iyi olması. İşimiz cok stresli bir iş. Cok cabuk karar vermeli ve bu kararları cabuk uygulamalıyız. Bazen sınırları aştığımı biliyorum. Fakat bunu yaptığımda ozur dilerim. Oyuncuya, 'Evet yanlış bir adım attım ya da yanlış bir şey soyledim. Sen beni biliyorsun ve bunu isteyerek yapmadığımı da, bu sadece anlık bir şey ozur dilerim." diyebilirim. Bunu değiştiremem, oyun cok duygusal ve her şeyi kontrol etmek mumkun değil. İşimi en iyi şekilde yapmaya calışıyorum ve bazen oyuncularıma agresif bir tutum takınmam da gerekebilir. Bazı insanlar buna şaşırsa da bu ben ve oyuncu arasında olağan bir şeydir. Her şeyden onemlisi de oyle bir cizgi var ki asla gecilmemeli: bencil olmamalısın. Eğer bir oyuncu kendi icin iyi bir şey yapıyorsa, bu aynı zamanda takım icin de oyle olmalı. Eğer bir oyuncunun bencil olduğunu gorursem anında mudahale ederim. Benim takımımda bencil olmak imkansız. Bu konuda cok netim. Her sezon başında oyuncularıma bazı kurallarımız olduğunu, takım olmamız, aynı anda aynı şeyi yapmamız ve duşunmemiz gerektiğini belirtirim." BAsketdergisi