İcli Kofte (Salatalık İle Kolay Acım) Tarifi İcin Malzemeler
2 kase koftelik bulgur 1 su bardağı kısırlık bulgur Islatmak icin
Ilık su ve tuz İc Harcı icin;
4 adet buyuk boy patates 2 adet kuru soğan 1 yumruk buyukluğunde dana kıyma 1 yemek kaşığı salca Tuz karabiber pulbiber kimyon (İsteğinize gore atın) Eğer isterseniz ic harcını başka bir harc da yapabilirsiniz
Kac Kişilik: 4-6
Hazırlama: 45dk
Pişirme: 15dk
İcli Kofte (Salatalık İle Kolay Acım) Tarifi Yapılışı
İcli kofteyi asla elimle acamam diyenlerdenseniz mutlaka deneyin bu tarifi. salatalık ile acması o kadar kolay ki sık sık yapmak isteyeceksiniz
Oncelikle bulgurlarımızı karıştıralım. 1 yemek kaşığı dolusu tuz atalım ve 15 dakika kadar bekletelim. Bulgurumuz suyunu alana kadar biz ic harcımızı hazırlayalım. Patateslerimizi haslayıp soyup catal yardımı ile ezelim. Ayrı bir tavada soğanlarımızı doğrayıp zeytinyağında kavuralım. Kavrulduktan sonra kıymamızı katıp eze eze pişirelim. 1 kaşık salcamızı da katalım ve iyice yedirelim. Haşlanmış ve catalla ezilmiş olan patateslerimizi de katalım ve karıştıralım. Son olarak tuz, pulbiber, karabiber, kimyon atalım ve ocağın altını kapatalım. harcımız hazır. resimde gorulduğu gibi cevizden daha iri parcalar koparalım. Yuvarlayıp salatalık yardımı ile acalım. yırtmamaya dikkat edin yırtılan olursa yuvarlayıp tekrar acın. İc harcımızdan koyup kapatalım. Butun hamura ayni işlemi uygulayalım. ayrı bir tencerede su kaynatalım. Tuz atalım suya. Ve su iyice kaynadıktan sonra teker teker icli koftelerimizi katalım haşlayalım. 15 dakika kadar haşladıktan sonra alalım sudan. Eritilmiş tereyağına bulayarak servis yapalım. isterseniz haşlanmış şekilde yeyin, isterseniz tereyağında bulayın. yada haşlamadan direk kızartarak da yiyebilirsiniz. Bu icli kofte memleketim Malatya yoresinin tarifidir. Afiyet Olsun
__________________