Turkish Airlines EuroLeague’de Fenerbahce’ye deplasmanda mağlup olan Olimpia Milano başantrenoru Simone Pianigiani, macın ardından acıklamalar yaptı. AdTech Ad by Buğra Uzar / [email protected] Pianigiani şunları soyledi: “Taraftarlar icin cok guzel bir basketbol macı oldu. Şu anda EuroLeague’in en sağlam takımı olan ve cok formdaki Fenerbahce‘ye karşı rekabetci olabilmek icin elimizden geleni yaptık. Sonuna kadar savaştık ancak fark azaldığında detaylara dikkat etmedik. 2-3 kez şutorleri unuttuk. Bu da macı Fenerbahce‘ye kazandırdı. Ancak oyuncularıma soyleyecek bir şeyim yok. 10 sayı geriye duştuğumuzde dahi oyuncularım pes etmediler ve calışmaya devam ettiler. Bu bizim icin cok onemli. Doğru zihniyete sahip olmak. Her maca iyi şekilde hazırlanmaya calışıyoruz. Nedovic de umarım geri doner. Cok iyi bir oyuncu ve gectiğimiz sezon EuroLeague’in en iyi oyun kurucularından biri olmadan oynuyoruz. Oyuncularımın eforu iyiydi ancak detaylara daha cok calışmalıyız. Tabii ki eğer buradan mac calmak istiyorsak. Fenerbahce kesinlikle bir Final Four takımı. Benim duşuncem bu. Sonuna kadar gideceklerdir. Eğer sakatlık problemi yaşamazlarsa tabii ki. Final Four ise bir mac. Oyuncular birbirlerini cok iyi tanıyorlar, birlikte oynuyorlar. Detaylardan bahsettiğimizde bu cok onemli. Aynı koca sahipler uzun yıllardır ve Zeljko her zaman detaylara cok onem verir. Bu da Fenerbahce icin cok onemli. Kesinlikle şampiyonluk icin oynayabilirler. Tabii ki dediğim gibi sakatlık olmazsa. Mike James’e cok sorumluluk veriyoruz. Nedovic olmadığında rolu daha da artıyor. O da sezon başından şu ana kadar cok iyi bir performans gosteriyor. Bireysel odulleri pek onemsemiyorum. Benim icin her konuda takım ve takımın iyi sonuclar alması onemli. Bizim icin play-off’lara kalabilirsek harika olur. Bir program kurmaya ve yukarı cıkmaya calışıyoruz. Gecmişi duşunduğumuzde bu bizim icin iyi bir adım olabilir. İtalya’ya geri donduğumuzde Nedovic’in durumuna bakacağız. Haftaya daha net olacak. Son 2 gun antrenorlerle calışmaya başladı. Nasıl bir reaksiyon vereceğine bakacağız. Şu anda oyun ritmi yok. Geri donduğunde 30 dakika oynayabilecek seviyede olmayacak. Bu da bizim icin bir problem.” eurohoops.net/tr
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Pianigiani: “Fenerbahce EuroLeague’in En Sağlam Takımı ve Cok Formdalar”