Kızarmış Muska Mantısı Malzemeleri
2 adet yufka

İc Harcı icin Malzemeler
1 adet kuru soğan – rende
200 gr. kıyma
Tuz
Karabiber

Domates Sos icin Malzemeler
2 yemek kaşığı domates salcası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı su

Uzeri icin Malzemeler
Sarımsaklı yoğurt
Kuru nane
Tereyağı
Bir yoğurma kabında rendelediğiniz soğanları, kıymayı, tuz ve karabiber ile tatlandırarak yoğurun.

Yufkanızı acın ve 2 parmak buyukluğunde kesin ve yoğurduğunuz kıymadan koyarak kucuk muskalar olacak şekilde sarın.

Bir sos tenceresinde su, domates salcası ve zeytinyağını kaynatarak sos hazırlayın.

Hazırladığınız muska boreklerini erimiş tereyağına batırın ve fırın tepsinize dizin.

180 derecede onceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.

Fırından cıkan mantılarınızı servis tabağınıza alın, uzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Yoğurdun uzerine de hazırladığınız domates sostan gezdirin.

Son olarak tereyağını bir tavada eritin ve uzerine kuru nane ekleyip kızdırın. Domates sosun uzerine gezdirip sıcak servis edin.

__________________