Malzemeler :

1 su bardağı sıvı yağ
1 adet eritilmiş sana yağı
1 su bardağı su
Un
Kabartma tozu

İci icin :

250 gr ceviz ici
Tarcın
Şeker

Şerbeti icin :
4 bardak su
3 bardak şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı :

Sıvı yağı, eritilmiş sana yağını, suyu, unu ve kabartma tozunu karıştırıp hamur haline getirin. Cevizi bir kabın icerisinde iyice ezin. İcine tarcın ve şekeri karıştırın. Hamuru kucuk parcalara ayırıp icine karışımı ilave edip poğaca seklinde kapatın.200 C fırında yarım saat pişirin. Şerbeti icin 4 bardak suya 3 bardak şeker ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra icine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.

__________________