Zeljko Obradovic: "Karşılaşmayı kazanmayı hak ettiğimize inanıyorum"
Basketbol0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Zeljko Obradovic: "Karşılaşmayı kazanmayı hak ettiğimize inanıyorum"
-
06-10-2019, 03:06:27Turkish Airlines EuroLeague'in 18. mac doneminde konuk ettiği Litvanya temsilcisi Zalgiris’i 78-61 yenen Fenerbahce Beko’nun başantrenoru Zeljko Obradovic, karşılaşmayı kazanmayı hak ettiklerini soyledi. Turkish Airlines EuroLeague'in 18. mac doneminde konuk ettiği Litvanya temsilcisi Zalgiris’i 78-61 yenen Fenerbahce Beko’nun başantrenoru Zeljko Obradovic, karşılaşmayı kazanmayı hak ettiklerini soyledi. Musabakanın ardından duzenlenen basın toplantısında acıklamalarda bulunan Obradovic, zor bir donemi geride bıraktıklarını belirterek, "8 gunde 4 mac yaptık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Cunku son 4 macta da başından sonuna kadar savaştılar. Bazı anlarda iyi oynamadığımız doğrudur. Ancak bir antrenor olarak gurur duyuyorum, son topa kadar savaştık. Bugun cok agresif oynayan bir takıma karşı mucadele ettik. Tam saha baskı yapıyorlar. İlk yarıda top kaybı yapmamaya calıştık ve 14 sayılık avantaj elde ettik. Ucuncu ceyrekte cok top kaybı yaptık bu da mac icindeki en buyuk problemimiz. Karşılaşmayı kazanmayı hak ettiğimize inanıyorum. Oynama şeklimizden ve tum oyuncularımıza sure verdiğim icin cok memnunum." ifadelerini kullandı. Bu akşam Melih Mahmutoğlu’nun atış kacırmadığının hatırlatılması uzerine Obradovic, "Cok iyi oynadı. Boyle devam etmesi gerekiyor. Savunmaya daha cok katkı vermesi gerekiyor. Cok akıllı bir oyuncu, basketbolun hem savunma hem de hucum olduğunu cok iyi biliyor. Onun dışında Melli de sekiz gunde herkese ornek gosterilecek bir performans sergiledi. Bu sayfada devam ediyoruz ve tum oyuncuların bu takım icin onemli olduğunun farkındayız." diye konuştu. Cek oyuncu Jan Vesely’nin gectiğimiz macta EuroLeague'de 2000 sayı barajını aşması konusunda ise Sırp başantrenor, şu değerlendirmede bulundu. "İnşallah cok uzun seneler burada olur. Basketbolu cok sevdiği icin oluyor bunlar. Mac icindeki enerji ve reaksiyonlarına bakınca basketbolu ne kadar sevdiğini goruyorsunuz. İnanın bir oyun kurucu gibi beyni var ve bircok oyuncunun anlamadığı şekilde macı anlayabilir. İnşallah bu seviyede devam eder." İnternethaber __________________