Alman UsulU Sicak Şarap / GlUhweİn
--------------------------------------------------------------------------------
luzumlu malzeme
* 1 lt Kırmızı Şarap (kaliteli)
* 1/8 lt Su yada Kırmızı Şarap
* 60 gr Şeker
* 1/4 Cubuk Tarcın
* 3 ad Karanfil
* 1/2 Limon kabuğu yada
2 dilim Limon
yapılışı
Şeker, tarcın ve karanfili su yada şarapla kaynatın
30 dakika bekletin ve suzun
Kırmızı şarapla karıştırın, zevke gore limon veyahut portakal
suyu ile tatlandırabilirsiniz
kaynama noktasına yakın ısıtın, sakın fokurdatmayın
FRANSIZ SICAK ŞARABI
şarap olarak Bordo şarabı kullanın
baharat olarak da cubuk tarcın, rendelenmiş muskat ve
defne yaprağı kullanın
DENİZCİ
alman usulunun aynısı fakat beyaz şarapla
NEGUS
Porto şarabı kullanın, olcu 1/2 şarap + 1/2 su
rendelenmiş muskat ve limonkabuğu ile tadlandırın
BALLI
kırmızı şarabı 150 gr bal, biraz cubuk tarcın ve 2 dilim limon
kaynama noktasına yakın ısıtın
JAGERTEE
1/4 lt cay (siyah)
1/4 lt kırmızı şarap
1/4 lt portakalsuyu
1/4 lt Obstler / Schnaps
60-80 gr şeker
3 karanfil
1/2 limon kabuğu rendesi ya da
2 dilim limon
karışımı 5 dak kadar hafif kaynatın ve şerei karıstırın
__________________
Alman UsulU Sicak Şarap / GlUhweİn
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Alman UsulU Sicak Şarap / GlUhweİn