Alman UsulU Sicak Şarap / GlUhweİn

--------------------------------------------------------------------------------

luzumlu malzeme

* 1 lt Kırmızı Şarap (kaliteli)
* 1/8 lt Su yada Kırmızı Şarap
* 60 gr Şeker
* 1/4 Cubuk Tarcın
* 3 ad Karanfil
* 1/2 Limon kabuğu yada
2 dilim Limon

yapılışı

Şeker, tarcın ve karanfili su yada şarapla kaynatın
30 dakika bekletin ve suzun
Kırmızı şarapla karıştırın, zevke gore limon veyahut portakal
suyu ile tatlandırabilirsiniz
kaynama noktasına yakın ısıtın, sakın fokurdatmayın

FRANSIZ SICAK ŞARABI

şarap olarak Bordo şarabı kullanın
baharat olarak da cubuk tarcın, rendelenmiş muskat ve
defne yaprağı kullanın

DENİZCİ

alman usulunun aynısı fakat beyaz şarapla

NEGUS

Porto şarabı kullanın, olcu 1/2 şarap + 1/2 su
rendelenmiş muskat ve limonkabuğu ile tadlandırın

BALLI

kırmızı şarabı 150 gr bal, biraz cubuk tarcın ve 2 dilim limon
kaynama noktasına yakın ısıtın

JAGERTEE

1/4 lt cay (siyah)
1/4 lt kırmızı şarap
1/4 lt portakalsuyu
1/4 lt Obstler / Schnaps
60-80 gr şeker
3 karanfil
1/2 limon kabuğu rendesi ya da
2 dilim limon

karışımı 5 dak kadar hafif kaynatın ve şerei karıstırın

__________________