MALZEMELER
10 kişilik
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 corba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı sirke
2 corba kaşığı su
4 yumurta sarısı
500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
¼ tatlı kaşığı tuz
½ limonun suyu


HAZIRLANIŞI
Soğanıi karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın. İlk sıcaklığı gecince icine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Cırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir. Yumurta parcaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin. İnce suzgecten gecirip kullanın.Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos cok koyulaşmasın sonra kesilir. Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir. Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir.
__________________