1 porsiyonda 340 kalori, 7.4 gr yağ, 105 mg kolesterol, 22.1 gr karbohidrat, 2.7 gr fiber, 46.3 gr protein, 395 mg sodium bulunur.


Malzemeler ; 8 kişi icin
2 ye bolunmuş 4 adet Tavuk goğsu
½ Kg Taze Mantar
½ cay fincanı kabukları soyulmuş badem
½ cay fincanı Un
Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber

Fırını onceden 125º dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk goğuslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız. 1 saat pişirin. Kapağı acık olsun ve bır iki kez obur yanını cevirerek pişirin.

1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin.

Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinc uzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha cok lezzet katacaktır.

Yemeğin yanına uzum zamanı ise beyaz uzum katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir tat katacaktır.

__________________