Euroleague TOP 16’da 2. Hafta Tamamlandı
Basketbol0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Euroleague TOP 16’da 2. Hafta Tamamlandı
-
06-10-2019, 02:24:22Turkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Hakem Eğitim Alt Kurulu tarafından C klasmanı hakemliğine aday il hakemleri icin duzenlenen programların ilki bugun Elazığ da başladı. Turkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin, MHK Eğitim Departmanı sorumlusu Recep Ankaralı, Turkiye Basketbol Federasyonu hakem eğitim alt Kurulu uyeleri Ali Kemal Cimagil ve Musa Kekez’ in hazır bulunduğu C klasman hakemliğine aday seminerine 12 ilden toplam 25 hakem katılıyor. Ev sahibi Elazığ’ın yanı sıra Kayseri, Erzurum, Erzincan, Malatya, Sivas, Adıyaman, Hakkari, Siirt, Van, Diyarbakır ve Batman’dan gelen hakemlere Elazığ Oğretmen evi brifing salonunda ilk gun hakem mekaniği, hakem işaretleri ve oyun kuralları hakkında bir seminer verildi. Hakemlerin bugun ve yarın Elazığ Ahmet Aytar Spor Salonunda akşam saatlerinde duzenlenecek olan karşılaşmalarda saha denemeleri yapılacak. Seminerde konuşan Turkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin C klasman hakemliğe aday il hakemleri ilk seminerin Elazığ da yapıldığını belirterek, “ Turkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu olarak, gelecek vaat eden genc hakemlerimiz bugun Elazığ da bir araya gelmiş bulunuyor. Burada kıymetli hocalarınızın eşliğinde alacağınız kısa bir eğitimin ardından hepiniz maca cıkacak ve kendinizi gostereceksiniz. Başarılı olanlarınız buradan başladıkları klasman hakemliğinde belki de en ust noktaya kadar yukseleceklerdir. Turkiye artık hakemlikte Dunya capında soz sahibi bir ulke konumuna gelmiş ve iyi hakemler yetiştirmeye başlamıştır. İşte şu ana aramızda bulunan Recep Ankaralı ağabeyinizde sizler gibi cantasını malzemesini yanına alarak başladığı bu seruvende gayet başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor. İnşallah bir gun sizlerde onun gibi hakemlik kariyerinizde en ust noktaya yukselirsiniz. Bizler Turkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu olarak sizlerin daha başarılı olabilmesi icin elimizden gelen caba ve gayreti gosteriyoruz” diye konuştu. MHK Eğitim Departmanı sorumlusu Recep Ankaralı ise yapmış olduğu acıklamada gecen yıl C klasmanında yer alan 179 hakemin tamamının eğitim departmanı tarafından izlediğini aynı şekilde C Klasman Hakemliğine aday hakemlerinde tamamının da izleneceğini soyledi. __________________