İtalya’da yarın başlayacak olan Bayanlar Avrupa Şampiyonası’nda Potanın Perileri ile birlikte aynı grupta mucadele edecek olan son şampiyon Cek Cumhuriyeti, İtalya’da da şampiyonluğunu korumak istiyor. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası’nda A Grubu’nda ilk macını yarın, ilave takım belirleme turundan gelen İsrail ile yapacak olan Cek Cumhuriyeti hazırlıklarını tamamlayarak mac saatini beklemeye başladı. Cek Cumhuriyeti’nin tecrubeli antrenoru Jan Bobrovsky, bu sene Avrupa Şampiyonası’nda mucadele edecek olan takımına tecrubeli, oyuncuları Eva Nemcova, Zuzana Klimesova ve Michaela Pavlickova ile birlikte genc yetenekler de dahil etti. Bobrovsky, 2005 yılında ulkemizde duzenlenen Avrupa Şampiyonası’ndaki başarılarını tekrarlamak istediklerini ifade ederek kendilerine guvendiklerini de sozlerine ekledi. Onlerinde altın madalyaya ulaşmak icin kazanmaları gereken 8 mac olduğunu belirten Bobrovsky, bu konuda da kendilerine olan inanclarının tam olduğunu soyledi. Bobrovsky, cok iyi bir hazırlık donemi gecirdiklerini ifade ederek, “ Cok iyi ve cok zorlu bir hazırlık donemi gecirdik. Bir cok hazırlık macı yaparak oyuncularımın birbirleriyle kaynaşmasını sağlamaya calıştım. Bazı uzucu sakatlıklar olduysa da kadrom, tum bunların ustesinden gelebilecek gucte. Buradaki hicbir takımdan korkmuyoruz” şeklinde konuştu. İddialı acıklamalarına rağmen, tecrubeli antrenor, hicbir takımı da kucumseme hatasına duşmemeleri gerektiğinin de altını cizdi. Ote yandan takım kaptanı Hana Machova da antrenorunun değerlendirmelerine katıldığını ifade ederek, “Dizimden bir sakatlık gecirdim. Buna rağmen, burada en iyisini yapabileceğimize inanıyorum. Hazırlık donemimizde, dizimdeki duzelme beni bile şaşırttı. Ancak son birkac gundur ağrılar cekiyorum. Dizimin, şampiyona boyunca bana problem cıkarıp, cıkarmayacağını hep birlikte goreceğiz. Herşeye rağmen, İtalya'dan en iyi sonucla ayrılacağımıza inanıyorum” diye konuştu. Cek Cumhuriyeti basketbol Federasyonu Başkanı Zdenek Zajicek de takımına guvendiğini soyleyerek, “Takımımızın cok iyi hazırlandığından eminim. Yaptığımız hazırlık donemi calışmalarımızı yuksek kalitedeydi. Zaten oynadığımız hazırlık maclarında aldığımız sonuclarla da gucumuzu gorme fırsatını bulduk. Kızlarımızın, İtalya’da ust seviyelerde yer alacağım konusunda hicbir kuşkum yok” dedi. __________________