
Beyran corbası tarifi Gaziantep mutfağının en sevilen tatlarından biri. Gaziantep Mutfağında ozellikle sabah kahvaltılarında tuketilen Beyran corbası tarifi yapımı da oldukca basit. Ana malzemesi et ve pirinc olan beyran corbası tarifi nasıl yapılır oğrenmek istiyorsanız, işte beyran corbası tarifi:
Beyran corbası malzemeleri
500 gr kemikli gerdan eti
1 bardak pirinc
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salca
Kırmızı biber, karabiber, tuz
4 diş sarımsak
Limon
Beyran corbası nasıl yapılır ?
1. Beyran corbasını hazırlarken, duduklu tencerede etleri haşlayın.
2. Et suyunu atmayın.
3. Haşladığınız etleri kemiklerinden ayırarak didikleyin.
4. Başka bir tencerede 15 dakika boyunca pirincleri haşlayın.
5. Haşladığınız ve didiklediğiniz etleri pirincle birlikte karıştırın.
6. Et suyunu ekleyin.
7. Sarımsağı rendeledikten sonra, salca, kırmızı biber, karabiber ve tuz ekledikten sonra biraz daha kaynatın.
8. Kaynadıktan sonra uzerine limon sıkın.
9. Son olarak tereyağnı eritin ve beyran corbasının uzerine dokun.
Beyran corbası nasıl yapılır diyenler icin, beyran tarifi yapımı işe bu kadar basit.
__________________