CSKA Moskova Başkanı Andrey Vatutin, takımının butcesi ve Nando De Colo’nun Fenerbahce Beko ile anlaşma surecine ilişkin acıklamalarda bulundu. AdTech Ad By M. Bahadır Akgun / [email protected] CSKA Moskova’nın başkanı Andrey Vatutin, Rusya basınından Izvestia‘ya Turkish Airlines EuroLeague’deki mali fair play ile ilgili konuştu ve CSKA Moskova’nın gelecek sezon butcesinin 26 milyon Euro civarında olacağını belirtti. Vatutin ayrıca EuroLeague ve VTB United League arasındaki bağlantıya, Nando De Colo ve Cory Higgins’in takımdan ayrılışına, yenilenen Barcelona Lassa’ya ve bircok başka konuya da değindi. VTB League’in EuroLeague’deki garanti bir takımlık yerini kaybetme olasılığı ile ilgili Vatutin şunları soyledi: “CSKA Moskova, uzun vadeli lisansı olan takımlardan biri ve endişelenmesine gerek yok ancak ben VTB’den en az bir takımın daha yer almasını isterim.” EuroLeague’deki yeni mali duzenlemeler ile ilgili de Vatutin “Wild Card sistemi ve bir ulkeden belli sayıda takımın yer almasına ilişkin sınırın ortadan kaldırılması, farklı liglerdeki mevcut memnuniyetsizlik ile yuzleşmemizi ve mali acıdan cazip pazarlara girmemizi sağlıyor” şeklinde konuştu ve ekledi: “Fair play sistemi ve luks vergisi, Amerika’daki maaş butcesine benziyor.” Barcelona’nın bu yaz yaptığı hamleler ile ilgili ise Vatutin şoyle konuştu: “İspanya, İtalya ve Yunanistan’daki başarılı gelir mekanizmaları Rusya’da işlemiyor. Rusya’da derecelendirmeler cok duuk. Eğer bir oyuncu bir Rus takımı ile bir İspanyol takımından eşdeğer teklifler alıyorsa İspanya’yı seciyor.” Vatutin ayrıca Sergio Rodriguez, Higgins ve De Colo’nun ayrılıkları ile ilgili ise şoyle konuştu: “Cory ve Nando, hava değişikliği yapmak istiyorlardı ve ailevi sebepleri gerekce gosterdiler. Elbette boyle oyuncuları takımda tutmak isteriz ancak onların isteklerine de karşı gelemeyiz. Cory, ulke değiştirmek istiyordu ve Barcelona’dan hak ettiği, iyi bir kontrat aldı. Zaten mali fair play nedeniyle onun yeni kontratının seviyesine cıkamazdık. Nando’nun Fenerbahce‘ye gitmesini bekleyen cok az kişi vardı. Kendisi de CSKA’dan ayrılırken farklı bir rota planladığını soylemişti. Birkac hafta sonra durumlar iki kıtada birden değişti ve boylece İstanbul’a gitti. Sergio Rodriguez ise başka bir kulupten uc yıllık kontrat aldı. Kariyerinin bu donemindeki bir oyuncu icin bu cok onemli. Goruştuk ve yollarımızı kibarca ayırdık. Bu seviyedeki oyuncuların yerlerini cabucak doldurmak kolay değil tabii ki, hayat devam ediyor. Bunlar kulup ve taraftarlar icin yeni zorluklar. Tekrar ediyorum, şampiyonluk sonrası ben bir şeyleri değiştirmek istemiyordum ama başka seceneğimiz yok.” Eurohoops.net/tr __________________