Beyaz lahana salatası tarifi yapımı en kolay salata tariflerindendir. Hem meze hem de yemeklerin yanında keyifle tuketebileceğiniz beyaz lahana salatası tarifini bilmiyorsanız sizler icin araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz beyaz lahana salatası tarifine goz atmanızı tavsiye ediyoruz. İşte kışın en değerli salatası olan beyaz lahana salatası tarifi:

Beyaz lahana salatası tarifi icerisinde havuc ve mevsiminde yetişen sebzelerle yapılan oldukca sağlıklı bir tariftir. Ancak bizim vereceğimiz tarifte salata icerisinde mayonez yer almaktadır. Eğer salatanızın kalori miktarını en az seviyeye duşurmek istiyorsanız beyaz lahana salatası tarifini diyet bir tarife cevirebilirsiniz. İşte sizler icin araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz beyaz lahana salatası tarifi:

Beyaz lahana salatası tarifi:

Malzemeler:

- Yarım beyaz lahana ince doğranmış
- 2 adet havuc
- yarım demet maydanoz
- 2 adet salatalık
- 1 kase ceviz
- 1 kase yoğurt
- 1 kase mayonez

Beyaz lahana salatası nasıl yapılır?

1. adım: Beyaz lahanaları ince ince doğrayın.

2. adım: Havucları rendeleyin.

3. adım: Cevizleri iri taneli olacak şekilde rondodan gecirin.

4. adım: Beyaz lahanaları tuzla yumuşayıncaya kadar ovun.

5. adım: Daha sonra cevizle beraber tum malzemeleri bir kabın icerisinde karıştırın.

Oneri: Dilerseniz uzerini bezelye veya ince dilimlenmiş salamla susleyip, servis edebilirsiniz.
Beyaz lahana tarifini oğrendiğinize gore size kısaca beyaz lahananın faydalarından da bahsedelim. Kış sebzesi olan beyaz lahana sağlık acısından oldukca faydalı bir sebzedir. Guclu antioksidan ozelliği sayesinde kış hastalıklarından kansere bircok faydası olan beyaz lahana serbest radikallere karşı guclu bir savaşcıdır.

Bağırsak, mide ve akciğer kanserlerine karşı vucudu toksinlerden arındırarak koruyor
Son yıllarda yapılan calışmalar prostat kanserine karşı koruyuculuğunu ortaya koyuyor. Sağlığımıza oldukca onemli faydalar sağlayan lahana sebzesini haftada iki defa tuketmeye ozen gostermelisiniz.