NBA yonetiminin, Turkiye’de son yıllarda şampiyonluğa ambargo koyan ve Avrupa Ligi’nde Turkiye’yi temsil eden Efes Pilsen ve Ulkerspor’a NBA takımlarıyla mac yapmak icin teklifte bulunduğu acıklandı. Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Ozerhun, NBA’in kendilerine ve Ulkerspor’a bu konuda teklifte bulunduğunu ve buna sıcak baktıklarını soyledi. Ozerhun, teklifin birinci aşamasında ABD’ye gidip bir NBA takımıyla hazırlık macı yapmak olduğunu belirterek, “Bunun ikinci aşaması Turkiye’de bu hazırlık macını yapmak var, ancak bunun icin parasal koşulların ve mac takviminin de uygun olması gerekiyor” dedi. Daha onceden goruştukleri NBA yetkilileriyle Cek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da yapılacak Avrupa Ligi Dortlu Finali sırasında gercekleştirilecek ULEB yonetim kurulu toplantısında bir daha goruşeceklerini kaydeden Engin Ozerhun, “Biz de teklife olumlu bakıyoruz, ancak bunun icin Basketbol Federasyonu’nun takviminin de uygun olması gerekiyor. Parasal koşullar var. Denver Nuggets’ın bunun icin adı geciyor. Teklifin bir başka boyutu da 2007 yılında Ekim ayında bir NBA takımın Turkiye’ye gelmesi ve burada Efes Pilsen ve Ulkerspor ile hazırlık macı yapması var. Bunu değerlendiriyoruz. Goruşmeler surecek. Tabii ki NBA takımlarıyla mac yapan ilk Turk takımı olmak gurur verici olacak. Yalnız bunun icin parasal koşullar ağır. Adım adım bunu değerlendireceğiz” diye konuştu. ARTIŞ: TURKİYE’DE OYNAMAKTAN YANAYIZ Efes Pilsen ile birlikte hazırlık macı yapma konusunda teklif alanbir diğer Turk takımı olan Ulkerspor’un genel menajeri Hakan Artış iseNBA takımlarıyla Turkiye’de oynamaktan yana olduğunu soyledi. Bu konuda Efes Pilsen ile işbirliği halinde olduklarını kaydeden Artış, “Basketbol Federasyonu’nun da bu işin icinde olmasını arzuluyoruz. Dışarıda macları yapmaktan cok Turkiye’de oynamaktan yanayız. Hazırlık maclarının bir basketbol şoleni icinde gecmesini istiyoruz. Arzumuz Turk basketbolseverlerin NBA takımlarını burada canlı bir şekilde izlemesidir” diye konuştu. __________________