Fenerbahce Beko’nun Fransız uzunu Joffrey Lauvergne, medya gununde Tivibu Spor’a acıklamalarda bulundu. Yıldız oyuncu yaptığı acıklamada şunları soyledi: “Sezona sakatlıklardan ve Dunya Kupası’ndan oturu biraz gec başladık. Artık beraberiz, uzun bir sezon olacak ama her hafta savaşarak daha iyiye gideceğiz. Takımımızın birlikte calışamamış olması her yıl aynı şekilde cunku Fenerbahce surekli milli takımlara oyuncu gonderiyor. Bu alışmamız gereken, alıştığımız bir durum. Sezon cok uzun. Kaybedecek zamanımız yok ama hazırlanıp daha iyi hÂle gelmek icin hÂl vaktimiz var. EuroLeague’de cok iyi takımlar var. Barcelona gibi… Tum takımların oyuncuları cok iyi. Goreceğiz. Savaşacağız. Her şey bizim elimizde savaştığımız surece. Basketbol Super Ligi’nde de savaşacağız. Sezona başlamak icin sabırsızlanıyorum.” Kendi sakatlık durumuyla ilgili de konuşan Lauvergne, şunları soyledi: “Benzer bir sakatlık ancak daha iyi olacağım. Oynayabileceğimi soyleyebilirim. Yarın ne olacak goreceğiz. Bir onceki sakatlığımın devamını goruyorum ama gecen haftaya gore daha iyiyim. Kontroller devam ediyor. Şimdilik her şey daha iyiye gidiyor. Kendimi iyi hissediyorum. En azından idman yapabilecek şansım oldu ve fiziksel olarak daha iyi bir duruma geldim. Sağlık ekibiyle birlitke iyi calışıyoruz ve ağrım da az. Tam olarak iyileşmeye cok yakınım.” Fenerbahce’de yaz doneminde yaşanan oyuncu hareketliliği ile ilgili Lauvergne şu ifadeleri kullandı: “Gecen yıl olduğu gibi cok iyi bir takımımız var. Sakatlık olmazsa cok iyi olabileceğimizi duşunuyorum. Hem Nando hem de Leo cok yakın arkadaşlarım. Gecen seneden herkese alıştım tabii ki ancak daha cok Fransız oyuncunun olması benim icin daha da guzel.” internethaber