Fenerbahce Beko’nun genc oyuncusu Tarık Biberovic, takımının medya gununde Eurohoops’a ozel acıklamalarda bulundu. Biberovic’in roportajı huzurlarınızda… – Lisans durumunla başlayalım. Seni gelecek sezon Basketbol Super Ligi maclarında sahada gorecek miyiz? – Umuyorum. Şimdilik bilmiyorum. Durum biraz karışık. Gercekten bu konuda bir şey bilmiyorum. Bilen başkaları var. Umarım mumkun olduğunca cabuk biter de Turkiye Ligi’nde oynayabilirim. – Peki ya gelecekte Turkiye Milli Takımı’nda oynama durumun hakkında neler soyleyebilirsin? – O konuyu bilmiyorum. Cunku her şey bu lisans durumuyla alakalı şu an. Turkiye Ligi’nde veya Turkiye Milli Takımı’nda oynayabilir miyim bilmiyorum ama olursa olur. – Evet ama lisans aldığın zaman oynamak ister misin? – Elbette isterim. – 1,5 yıldır Fenerbahce‘de oynuyorsun. Bu surecte neler gozlemledin ve nasıl geliştin? – İlk olarak bu kulup, Avrupa’nın en buyuk kuluplerinden biri. 25 milyon taraftarıyla buyuk bir aile. Bu da buyuk bir sorumluluk. Oncelikle cocukluktan profesyonelliğe geciyorum, ilk olarak bu var. Kucuk ayrıntılara dikkat etmeye başlıyorum. Kendimi geliştirmek icin calışıyorum. Sadece oyun anlamında değil, insan olarak da. Tabii ki oyunum uzerine de calışıyorum. Her gun yeni bir fırsat, her gun daha iyi olmak icin yeni bir fırsat. – Bircok oyuncunun hayali Zeljko Obradovic‘in takımında oynamak. Bu senin icin ne anlama geliyor? – Cok şey anlamına geliyor. Burada olmak, onu dinlemek, izlemek, her gun ondan ders almak buyuk bir onur. Bundan oturu gercekten cok memnun ve minnettarım. – Bu sorunun sana cok kez sorulduğunu biliyorum. Bogdan Bogdanovic… Bu konuda neler soylemek istersin? Fenerbahce taraftarı bir Bogdanovic daha bekliyor ve sen de “yeni Bogdanovic” olma adaylarından birisin. – Ne demek istediğinizi anlıyorum. Bogdan, Fenerbahce’ye cok şey kattı. Onu cok seviyorlar. Ben sadece kendim olmaya, kendi oyunumu oynamaya, ona odaklanmaya, her gun kendi oyunum uzerinde calışmaya ve olabileceğim en iyi oyuncu olmaya calışıyorum. eurohoops