Olimpia Milano‘yla anlaşarak 12 yıl sonra EuroLeague’e geri donen Luis Scola, yeni takımında acıklamalarda bulundu. Sportando’nun gectiği acıklamalara gore Scola, EuroLeague geri donuşu ve emeklilik kararı hakkında konuştu. Bu kararı almadan once Ginobili ve Messina’yla konuştuğunu soyleyen Arjantinli efsane, “Buraya gelmemin nedenleri arasında EuroLeague’e geri donmek, farklı bir ulkede yaşamak ve hep istediğim ama hic gercekleşmeyen bir durum olan koc Messina icin oynamaktı. Messina ve Ginobili haricinde Prigioni ve Nocioni ile de konuştum. Onların fikirleri de Milano‘yu secmemde yardımcı oldu. Arjantin’de de bazı heyecan verici opsiyonlarım vardı ama Milano en iyisi gibi gozuktu” dedi. EuroLeague’in cok değiştiğini soyleyen 39 yaşındaki oyuncu, “Cin’de EuroLeague veya NBA’den gelmiş harika oyuncular da var. Ligin seviyesi duşuk değil. Benim icin farklı bir meydan okumaydı. Dunya Kupası elbette onemliydi ama Messina beni Dunya Kupası’ndan once aradı. EuroLeague, benim bıraktığımdan bu yana cok gelişti. Yalnızca saha ici değil organizasyonel olarak da. Şu an ne bekleyeceğimi bilmiyorum ama hazırım” ifadesini kullandı. Scola, Olimpiyatlar olmasa emekli olacağını da itiraf etti: “Kariyerimin sonlarındayım. Eğer Olimpiyatlara katılım hakkı kazanmasaydık emekli olacaktım. Bunun kararını Dunya Kupası oncesi almıştım. Başardık ve ailemle konuştum. Onlar da bana devam etmem yonunde telkinlerde bulundu.” EUROHOOPS
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Scola: “Olimpiyatlara Katılamasaydık Emekli Olacaktım”