Walter Tavares’in acıklamalarından one cıkanlar şoyle: “Her zaman savunma yapıp takım arkadaşlarıma yardım etmekten hoşlanmışımdır. EuroLeague’de En İyi Savunmacı odulunu kazanmak benim icin MVP olmaktan farksız. Bunun icin her sene savaşacağım. Bu beni motive ediyor ve her gun daha iyi hale gelmemi sağlıyor. Real Madrid‘in sahip oldukları NBA’deki kuluplerle benzer. İnanılmaz tesislerimiz var ve kulubun size tanıdığı imkanlar NBA’le hemen hemen aynı. Burada da en iyi basketbolu oynamak zorundasınız. Eğer iyi oynamıyorsanız macı kaybedersiniz cunku diğer tum takımlar size karşı sahaya ekstra motivasyonla cıkar. Real Madrid‘te oynamak NBA’de olmak gibi, arada cok fazla fark yok.” 17 yaşında nasıl keşfedildiği ile alakalı ise 2.21’lik pivot: “Her şey Alman bir adamın sayesine oldu. Cape Verde’deydim. Buyuk annemlerin evinin onunde o adamın kucuk bir barı vardı. Bir gun bana gelip basketbol oynamak isteyip istemediğimi sordu. Her şey boyle başladı. Ortalama boya sahip bir insanla fotoğrafımı cekmek istedi. Ben de baldızım ile fotoğram cektirdim. Ardından bunu Las Palmas’a goturdu ve arkadaşına: “Cape Verde’de bir cocuk tanıyorum. Gran Canaria’nın genc takımlarındaki herkesten uzun” dedi. Ardından Canaria altyapısındaki arkadaşlarını tatil icin Cape Verde’ye getirdi. Beni 3-4 gun boyunca denediler. Ayrıldıklarında ise beni araştırmak icin birisini gonderdiler. “ EUROHOOPS
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Walter Tavares: “Real Madrid’te Oynamak NBA’de Olmak Gibi”