



Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Cam fıstıklı kuzu sarma tarifi icin malzemeler
500 gr kemizsiz kuzu but 8~10 yaprak pazı 1 limon 2 yemek kaşığı cam fıstığı 1 yemek kaşığı aycicek yağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik 2 patlıcan 3 salcalık kırmızıbiber Tuz Karabiber
Cam fıstıklı kuzu sarma Nasıl Yapılır
Kuzu etini 10 cm’lik parcalar şeklinde kesin. Et tokmağı ile hafifce doverek inceltin. Pazıları kaynar suda 1 dakika bekletip soğuk su dolu bir kaba alın. Bir dakika bekletip suyunu suzun. Cam fıstıklarını 1 tatlı kaşığı aycicek yağında kavurun. Ocaktan alın. Zeytinyağı ve kekiği bir kasede karıştırın. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Kararmaması ve acılığını gidermek icin tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu suzup kurulayın. Biberlerin cekirdeklerini temizleyip uzunlamasına ikiye kesin. Patlıcanların ve biberlerin uzerine zeytinyağı surup ızgarada pişirin. Eti tezgahın uzerine yayıp tuz ve karabiber serpiştirin. Pazıları etlerin uzerine yerleştirin. Kavrulmuş cam fıstıklarını ekleyip rulo şeklinde sarın. Izgarada pişirilmiş biber ve patlıcan dilimlerini de rulo şeklinde sararak yan yana dizin. Sebzeleri ve eti fırın tepsisine dizin. Uzerlerine kekikli zeytinyağını bir fırca yardımıyla surun. 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
lezzet.com.tr
__________________