Omer Onan’dan Yabancı Kuralı Acıklaması
Basketbol0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Omer Onan’dan Yabancı Kuralı Acıklaması
-
05-10-2019, 23:54:15Turkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Omer Onan Haziran ve Temmuz aylarında oynanacak 2019 FIBA Dunya Kupası Avrupa Elemeleri icin NBA’de forma giyen basketbolcuların milli takımlarına gelme ihtimalinin zor olduğunu dile getirdi. Onan, FIBA’nın sezon ici milli takım takviminin bu sezon ilk kez denendiğini hatırlatarak şunları kaydetti: “Bu takvimde nasıl olacak, kimse bilmiyor. Butun Avrupa ulkelerinin NBA oyuncuları var. Sezonu nisan ayında bitenler olacak. Oyuncu tatile gitse, nasıl hazır hale gelip oynayacak. Ben haziranda NBA’de forma giyen Avrupalı oyuncuların milli takıma geleceğini pek sanmıyorum. Yaşayıp goreceğiz. İlk kez boyle bir fikstur var ve herkes bunun sıkıntılarını yaşıyor. Elimizdeki takımla hem İsvec hem de Ukrayna maclarını kazanıp obur gruba 4 galibiyet taşıyacağımıza inanıyorum. Daha sonra eylulde mucadelemiz devam edecek. Haziran ayındaki milli maclarda Avrupalı NBA oyuncularının olacağına cok ihtimal vermiyorum.” Onan, Tahincioğlu Basketbol Super Ligi’ndeki yabancı oyuncu kuralıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Eğer yabancı kuralını 4+1 yaparsanız, en az 40 dakika Turk oyuncu oynar. Şu anda 6 yabancılı sistem var. Zaten bu sistemde de fiilen 4+1’den daha fazla sure alıyorlar. Bunu rakamlarla play-off oncesi kamuoyuyla paylaşacağız.” Altyapı icin Abdi İpekci Spor Salonu’nun yerine yapılacak tesisin de onemine dikkati ceken Onan, “Hidayet başkan ve yonetim kurulunun en buyuk projesi bu donem icin Abdi İpekci Spor Salonu’ydu. Başkan bunun icin cok calışıyor. Projelerimizde son noktaya geldik. Zaten yıkım devam ediyor. İnşallah, cok kısa surede tesisi yapıp bitiririz. Sayın Cumhurbaşkanımız da cok buyuk destek veriyor. Cok buyuk bir basketbol merkezi olacak ve buradan iyi oyuncular yetişecek.” diyerek sozlerini tamamladı. Kaynak AA __________________