Sorumlu Hakyemez Basketbolda Dunya Şampiyonası kapıya dayandı. Milli Takım'ın oluşturuluşundaki tercihleri nasıl buluyorsunuz? Fevkalade yanlış. Dunya Şampiyonası, final şampiyonadır. Boyle bir turnuvayı 4 yıl sonrasının hazırlığı icin kullanacak duşunce, zeka olabilir mi? Bu sporda sıfırsındır, 2010'a bir takım hazırlıyorsundur, bunu yapabilirsin. Ama dort tane dunya capında adamı almamak.. İnsanlar popolarıyla, kargalar gagalarıyla guler adama. Ne yazık ki, bu durum Turkiye'de doğru durust tartışılmıyor. Ulkenin en buyuk gazete grubu Turgay Demirel'in kontrolunda. Esat Yılmaer ve Doğan Hakyemez medyanın buyuk bolumunu kontrol ediyor. Kontrol edemediklerine de baskı yapıyor. Unal Ozuak'a yazdırmamak icin neler yaptıklarını biliyorum. Bu takımın alacağı sonucların sorumlusu Tanjevic değil, Demirel midir? Asıl sorumlu Doğan Hakyemez. Onun arkasında Hurriyet var. Basketbol Milli Takımı, Doğan Hakyemez'in sempatisi ve antipatisine gore oluşturuluyor. Tanjevic ve Demirel ise Hakyemez'in oyuncakları. Elemelerini gecemediğimiz bir şampiyonaya wild-card ile, davetiye ile gidiyoruz. Bu, federasyonun başarısı değil midir? Federasyonun başarısıdır elbete. Bu kartı Turkiye icin kullananlar bu takımla geleceğimizi bilse yine bizi mi secerlerdi, bilemiyorum. Bir tarafta finale gitme potansiyeline sahip bir takım, bir tarafta belki de gruptan cıkamayacak bir takım. Koşenizde Milli Takım'ın başarısının tamamen ve sadece uclukculerin performansına bağlı olduğunu yazdınız. Basketbolda amac insanın boyundan bir metreden daha yukarıda minnacık bir cemberden top gecirmek. Daha yakından daha kolay değil mi bu iş? Pota dibine girmek oyun gerektirir. Oyunu uc sayıların ustune yıktığında da atıcını boşta kullanmak icin oyun gerekir. Ama bizimkiler zorlayarak, bazen iki kişinin arasından atmaya calışıyor. İki-uc yıl oncesine kadar oyun kurucu yarı sahayı gecerken parmaklarıyla bir işaret yapar, bir rakam gosterirdi. Şimdi topu pota altına sokmak icin ya da dış atıcıyı boşta kullanmak icin bir oyun yok. Bu takım Japonya'da ne yapar? Allah, ucluk atıcıların ellerine derman versin. Ustelik, biri eli sakatlığa cok meyilli İbrahim. Tek Serkan kalırsa ne yaparız bilemiyorum. İbo ile Serkan atarlarsa grupta ilk uce bile girebiliriz. Zaten dorduncu olmak, elenmek gibi, obur grubun birincisi ABD olacak herhalde. Devam icin ilk uce girmek zorundayız. Japonya'ya eksiksiz gelseydik, iyi yonetilen gercek Milli Takım ile finale kadar giderdik. Bu eksiklerin gelemeyişinde tarih kavgaları oldu. Oyuncuların hatası yok muydu? Yoneticilik, kumandanlık nedir? Silahlarını en iyi şekilde kulanabilme sanatıdır. Bu iş, Hido'nun, Memo'nun keyfine goreyse bu federasyona, teknik komiteye, menajere ihtiyac yok ki. Dunya kadar para alacaksın, uc tane oyuncuyu getiremeyeceksin. Hakyemez'in yerinde ben olsam, Hido da, Memo da, Huseyin de, Mirsad da takımla Japonya'daydı. Beceriksizliklerini ortmek icin vatan hainliğiyle bile sucladılar cocukları. Bakana "Bunları takım istemiyor" dediler. Bunu bana bizzat bakan soyledi. Rezalete bakın. Bakana, başbakan yardımcısı olan bakana yalan soyleniyor. O da inanıyor. Bu takım 2010 icin nasıl? Gencleri iyi buluyor musunuz? 2010 icin fevkalade bir takım. Elimizde bir jenerasyon varken, arkadan bir tane daha geliyor. Bu geniş havuz, Doğan Hakyemez'in kaprislerine teslim ediliyor. Milletin vergileriyle beslenen adam, Milli Takım'ın yolunu kesiyor. Koc da, federasyon başkanı da, bakan da, millet de seyrediyor. Niye? Cunku adam Hurriyet'in yazarı, arkasında Hurriyet Spor Muduru var. SABAH __________________