Fenerbahce Başkanı Ali Koc, Fenerbahce TV'de Camiaya Sesleniş programında acıklamalar yaptı ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Koc, basketbolla ilgili şunları soyledi: "Basketbolda, Avrupa’nın en iyi 3 takımından birinden bahsediyoruz, belki de en iyisinden. Son 4 yılda, 4 kez Final Four’a kalmış, 1 şampiyonluğu, 2 ikinciliği, 1 ucunculuğu olan takımdan bahsediyoruz. Bu takımın forması EuroLeague boyunca 16 ayrı şehre gidecek, bunun uzerine bir de Turkiye Ligi var. Bizim duşuncemiz Fenerbahce Basketbol Takımının hak ettiği markanın ulusal bir marka olması lazım. Uluslararası da olması gerekiyor. Ulusal olabilir ama uluslararası piyasalara hitap eden bir marka olması gerektiğini duşunuyoruz. Burada tekrar Doğuş Grubu’na teşekkur ediyorum. Tabii onların ayrılışı bize buyuk bir darbe vurdu, bunu da soylemeden gecemeyeceğim. Buna rağmen gecen sezon şubenin 4-5 milyon Euro acığı vardı. Biz, şubemizin ihtiyaclarını karşılamak icin elimizden geleni yapıyoruz. Reklamlarla bulamadığımız kısmı da yonetim olarak bir şekilde ya cebimizden ya da başka kaynaklardan karşılamak zorundayız. Cunku Fenerbahce camiası, basketbol takımının her zaman tepeye oynamasına alışmış bir camia ve buradan geri adım atamayız. Diğer amator branşlara geldiğiniz zaman da onların ihtiyacları cok cok altında. Bizim Erkek Basketbol Takımımızın yıllık butcesi 30 milyon Euro, Doğuş’un anlaşması 11 milyon Euro idi ve buna rağmen 4-5 milyon Euro acık kalıyordu. Dolayısıyla burada bir nebze de acığımız olacaktır. Basketboldan bahsetmişken kombine rakamlarından da kısaca soz etmek istiyorum: 6 bin kombineye geldik. Kombine satışları, bu sene bizler icin cok cok onemli. Hedefimiz, 7 binin –gecen senenin- uzerinde, 8 bine gelebilirsek ne mutlu. Orada localara da bir ilgi soz konusu. Tabii sezonun başlamasına daha zaman olduğu icin esnek de davranabiliriz. Keza kadın basketbol, kadın ve erkek voleybolda butceler daha duşuk, orada da vakitlerimiz var. Buralarda da değişik sponsorlarla anlaştık veya anlaşmak uzereyiz. Yani şunu soylemek istiyorum: Geldiğimiz noktada bu sponsorlukların tam resmi anlamda acıklanmamış olması herhangi bir sıkıntıdan kaynaklanmıyor, Fenerbahce Spor Kulubu olarak tercihlerimizi en iyi şekilde yapma arzumuzdan kaynaklanıyor". Basketdergisi