Fenerbahce’nin İtalyan yıldızı Nicolò Melli ulke basınından bir mecraya geniş bir roportaj verdi. Koc Obradovic konusunda anlattıkları one cıktı. by Eurohoops Team / [email protected] Fenerbahce‘nin İtalyan yıldızı Nicolo Melli, İtalyan basketbol portalı EuroDevotion‘a konuştu. Melli, Obradovic‘in kocluk tarzı konusunda daha once hicbir oyuncusundan duymadığımız kadar ilginc ayrıntıları anlattı. “Obradovic calıştığı tum oyunculara değer katmış bir koc. Onunla calıştığım icin cok mutluyum. Oyunun ozellikle odaklandığı bir yonu yok, bir butun olarak basketbolu anlatıyor. Bazen cok kısa ve bazen cok uzun oğutler verebiliyor ama oğrettikleri her zaman belli bir butunluk iceriyor. Hep tam ve dolu konuşuyor, hicbir zaman durmuyor. Hangi takımla oynarsanız oynayın boyle.” “Obradovic’le calışırken belli bir şeye odaklanarak calışmıyoruz. Tek bir şeyi ayırıp sececeksek herhalde yaptığınız işleri daha hızlı yapmak, durumları daha hızlı okuyup doğru secimi yapmak olurdu.” “Obradovic konusunda en cok değer verdiğim iki şey temel şeylere verdiği onem ve istikrar. Sonuclar nasıl bir deha olduğunu gosteriyor, tarih yazıyor. Her yerde kazanmış bir koc. Bazen kadrosunu koruyarak bazen değiştirerek her zaman harika takımlar kurmuş, devamlılıkla iyi basketbol oynatıp sonuclar almış bir koc.” Belgrad’daki muhteşem Final Four performansının kotu bir hatıra olduğunu vurgulayan Melli asıl derdinin kendisi olmadığını belli etti. “Belgrad’daki Final Four’un hatırası ağzımda acı, cok acı bir tat bırakıyor. Kendim iyi bir performans sergilemek yerine Fenerbahce‘nin şampiyon olmasını tercih ederdim.” Melli kariyerine kritik etki yapan iki kocun gelişimindeki rolunu vurgulamaktan da geri kalmadı. İlginc bir Obradovic-Trinchieri kıyası yaptı: “Oyuncu olarak zekama ilişkin ovguler duymaktan hoşlanıyorum ama maalesef bazen hatalı kararlar da veriyorum. Eskisine gore cok daha fazla top kullanıyorum, hatalar da yapıyorum ama bu sayede oyunu daha iyi okuyorum, oğreniyorum. Bu noktada Obradovic ve Trinchieri’ye donuyorum: Obradovic istedikleri konusunda cok net, Trinchieri ise bazı acılardan daha zor bir koctu.” Turkiye’de yaşanan ekonomik zorlukların da kendisini zorlamadığını ya da endişelendirmediğini de ozellikle belirtti: “Turkiye’nin durumunu ozel olarak hepimiz takip ettik, ozellikle de profesyonel durumumuz ve kontratlarımız icin. Ama Maurizio Gherardini ve ekibinin verdiği guvenceler sayesinde rahattık. Kimse ayrılmak istemedi. Yaptıklarımız ve yapacaklarımız konusunda garanti aldım.” İtalyan oyuncu NBA konusunda muğlak ama belki de ilk kez istekli bir ifade kullandı: “Her yıl kendime bir hedef belirliyorum. Milano‘dan bu yana yaptığım bir şey. Her sene bir yıl oncekinden daha iyi olmak istiyorum. Şu an bunu duşunuyorum. NBA’de oynamak tabii ki herkesin başarmak isteyeceği bir tecrube.” eurohoops.net/tr