Ergin Ataman istifa etti Ulkerspor Antrenoru Ergin Ataman, kulubundeki gorevinden istifa ettiğini acıkladı. Ataman, Turkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Aydın Doğan Eğitim Merkezi'nde bir basın toplantısı duzenleyerek, gectiğimiz Cuma gunu bir bayan ile yaşadığı tartışmanın medyada tek taraflı olarak yansıtıldığını iddia ederek, ''Şampiyonluk yolunda ilerleyen takımımın onunu acmak ve olumsuz etkilememek icin istifa ediyorum'' dedi. İddialara gore, Ulkerspor antrenoru Ergin Ataman yeni sevgilisiyle gittiği restoranda eski sevgilisiyle karşılaştı. Berfu Haşıoğlu ile birlikte olan Ataman, kendisini takip eden Didem Kaymaz'ı tekme tokat doverek hastanelik etti. Didem Kaymaz darp raporu aldı. Bu olayın ardında da dunku Beykoz macında Ataman takımının başında yerini almadı. Bu kişinin yıllardır hem kendisini, hem de eski eşini cirkin bir şekilde taciz ettiğini ve boşanmasına neden olduğunu, ruh sağlığının ise yerinde olmadığını soyleyen Ataman, ''Daha once kısa bir ilişki yaşadığımı bu kişi, 2005 yılı Nisan ayında Abdi İpekci Spor Salonu'nun otoparkında arabamı yakmıştır. Bu kişinin ruh sağlığı yerinde olmayıp, daha once tedavi gormuştur. Bu ilk olay değildir ve amacı maddi menfaat sağlamaktır'' diye konuştu. Ergin Ataman, herkesin başına gelebilecek ve kesinlikle elinde olmayan bu olay sonucunda ozellikle kamuoyuna karşı bilerek ve istenerek yıpratıldığını duşunduğunu anlatarak, sozlerini şoyle surdurdu: ''Belli bir kişi tarafından verilen demeclerin magazin basınında yer almasına uzuldum. Antrenorluğunu yaptığım Ulkerspor, şu an ligin bitmesine 6 hafta kala lider durumda ve şampiyonluğun en buyuk adaylarından birisi. Benim de takıma, oyuncularıma ve ozellikle Ulkerspor ailesine karşı onemli sorumluluklarım var. Takımın geldiği bu noktada benim de katkıda bulunduğumu duşunuyorum. Liderlik ve şampiyonlukta ilerleyen kulubumun bundan olumsuz etkilenmesini istemiyorum. Kulubumun onunu acmak ve sezon sonuna kadar bu sıkıntılardan uzak şekilde şampiyonluğa ulaşması, kendimi de bu tur olaylardan ayırmak icin istifa ediyorum.'' Bu yaşadıklarının kasıtlı şekilde yapıldığını anlatan Ataman, bu haberlerin kariyerine buyuk zarar verdiğini soyledi. Ergin Ataman, bu aşamadan sonra bir sure dinleneceğini ve kariyerini buyuk bir ihtimalle yurt dışında surdureceğini soylerken, Ulkerspor'un antrenorluğunu yapacak Murat Ozyer'e de guvendiğini sozlerine ekledi. __________________