Turgay Demirelden Onemli Acıklamalar...
Basketbol0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Turgay Demirelden Onemli Acıklamalar...
-
05-10-2019, 23:11:38"TANJEVİC İLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ" CNN Turk Televizyonunda Barış Kuyucu'nun sunduğu ve antrenor Cetin Yılmaz'ın da katıldığı canlı program da onemli acıklamalar yapan Turgay Demirel ilk olarak A Milli Takım antrenoru Bogdan Tanjevic ile ilgili goruşlerini acıkladı. Tanjevic ile 2008 yılına kadar kontratları olduğunu vurgulayan Demirel, " Avrupa Şampiyonasında alınan bu netice sonrasında antrenorumuz Tanjevic'in son derece nazik ve centilmence hareket etmiş olması tabi yonetim kurulumuzca değerlendirilecek. Yonetim Kurulundaki arkadaşlarımında benden farklı duşunduğunu sanmıyorum. Bizim Tanjevic ile 4 yıllık bir anlaşmamız bulunuyor, bu anlaşmaya uyarak 2008 yılına kadar yolumuza birlikte devam etmek istiyoruz. Biz kendisi ile yola cıkarken uzun vadeli planlar ve projeler geliştirdik. Bu bizim birlikte katıldığımız ilk turnuva, kendisini değerlendireceğiz, basketbol milli takımımızın aldığı sonuc bu değerlendirmede goz onune alınacaktır mutlaka ama kendisinin Turk basketboluna kattıkları ve katacakları konusunda hic bir endişemiz yok." dedi. "LİTVANYA MAĞLUBİYETİ COZULMEYİ GETİRDİ" Program sunucusu Barış Kuyucu'nun "Sırbistan Karadağ'da takımımızı başarıdan uzaklaştıran faktor neydi" sorusu uzerine ise Demirel, " Herşeyden once Avrupa Şampiyonası herkesin bildiği ve soylediği gibi, birbirinden guclu ve zorlu ekiplerin mucadele ettiği bir şampiyona. Şu an yarı finale kalan takımlara bakıyoruz ve şampiyona oncesinde yarı finale kalan bu takımları kimsenin tahmin edebildiğini ben sanmıyorum. dediğim gibi cok zorlu, cok yetenekli ve istekli ekipler var. Bunların arasından en iyi hazırlanan ve şansı biraz daha iyi olan ulkeler başarılı oluyor. Bizim milli takımımız cok iyi hazırlandı, her yaz olduğu gibi bir cok hazırlık kampı ve macları oynandı. Ozellikle guclu ekiplerin katılımı ile gercekleştirilen Efes Cup'ta takımımız son iki macında hepimizi umutlandıran bir basketbol ortaya koydu. Hatta Efes Cup'tan sonra Dunya'daki otoriteler tarafından da bizim Avrupa Şampiyonasında derece alabileceğimiz soylendi. Ancak buna rağmen ilk macta Litvanya karşısında tedirgin oynadığımız macı kaybettik ve bence cozulmede bu mactan sonra başladı.Tabi bunun yanında şanssızlıklarımız da var diyebiliriz. Kaptan İbrahim Kutluay'ın ikinci macta sakatlanması ve Hırvatistan ile Almanya maclarında oynayamaması ve takımın skor gucunun azalmış olması da bir etken" şeklinde konuştu "GEREKSİZ KONUŞMAMALARI İCİN UYARIDA BULUNDUM" TBF Başkanı Turgay Demirel, "Son gunlerde oyuncular arasında yaşanan polemik ile ilgili sorulan soru uzerine ise " Oyuncuların boyle bir başarısızlık sonunda kendilerini bir anlamda kamuoyuna anlatma veya suclarının en az olduğunu ifade etmek icin bir caba icine girmiş olması hic doğru olmadı. Boyle bir caba icine girilmemesi icin son Almanya mazcından sonra bizzat, Tanjevic tarafından kendilerine ifade edildi. Denildiki takım icindeki konular soyunma odasında veya takım icinde kalır bunlar medya onunde birbiriniz ile ilgili veya ilişkilerinizi bozucu ve milli takıma zarar verici demecler vermeyin, dikkatli olun. Ama maalesef baz ı konular herkesin gozu onunde cereyan etti. Ozellikle ikinci macta olan bir olay medyaya intikal etti. takımın kendi icinde yaptığı tplantıdan dışarıya bilgi sızdı. Boyle olunca burada ismi gecen oyuncular kendileri ile ilgili acıklama apma ihtiyacı hissettiler. Bunlar basketbola zarar verdi. Ben de yurt dışından dondukten sonra Genel Menajerimiz Doğan Hakyemez vasıtasıyla artık bu konuya son vermelerini ve konuşmamalarını, milli takımı temsilen kaptanın acıklama yapmasını soyledim. Cunku hem kendilerine hem milli takıma hem de basketbola zarar vermiş olurlardı. Milli takımda yer almak cok onemlidir. Ulkenizi temsil ediyorsunuz, arkanızda tum Turkiye'nin sizin icin heyecanlandığını biliyorsunuz. Milli takımda olmanın gereği sadece davet geldiğinde kampa katılmak değildir. Sahaya cıktığınızda da elinizden gelenin en iyisini yapmanız ve o milli formaya yaraşır bir mucadele sergilemeniz gerekir. Ancak bunların neticesinde bir ceza uygulamayacağız, sporcularımızın kotu niyetle konuştuğunu sanmıyorum. Onemli olan buralardan sağlıklı neticeler cıkarmamız. dedi "HERKES İŞİNE BAKSIN" Demirel, Mehmet Okur'un basında cıkan acıklamaları ilgili ise goruşlerini şoyle dile getirdi. "Dışarda olduğum icin bu acıklamaları okumadım ama Mehmet'in acıklamasının amacını aştığını duşunuyorum veya herhangi bir oyuncunun teknik ve idari kadro ile ilgili fikir yurutmesi kabul edilemez bir durum. Herkesin keni işine bakması lazım. Ama bizim şu anda daha sakin bir şekilde Basketbol Milli Takımımızın onumuzdeki 2008 e kadar olan projesini değerlendirmemiz ve doğru karlar almamız lazım." ERMAL DOPİNG YAPACAK BİR OYUNCU DEĞİL Ermal Kurtoğlu'nun doping kullandığı iddiaları ile ilgili soruya ise Turgay Demirel " Ermal cok karakterli, cok başarılı bir oyuncu doping kullanabileceğini hic duşunmuyorum. Kaldı ki kullandığı doping değil ve sac dokulmesine karşı kullandığı bir ilactan dolayı boyle bir durumda kaldı. Akdeniz Oyunlarından once de biz sporcularımıza doping kontrolu yaptırdık ve o zaman hicbirşey cıkmadı. Ermal'in doping kullandı şeklinde kamuoyunda yorumlanmasından dolayı da rahatsızlık duyuyoruz, cunku kendisini de uzun zamandır tanıyorum. Kesinlikle maclarda yureğiyle oynayan, yetenekli bir oyuncu ve asla doping kullanacak bir kişiliğe sahip değil. bu durumun duzeleceğini duşunuyorum" dedi. CETİN YILMAZ: " EN İYİ TAKIM DEĞİLDİK" Programa Turgay Demirel ile birlikte katılan antrenor Cetin Yılmaz ise programda yaptığı konuşmada " Bizim takımımızın avrupanın en iyi takımı olduğu yonunde abartılı bir yorum yapıldı. Ben bu konuda kesinlikle boyle duşunmuyorum. Şampiyona başlamadan once de roportajlarda aynı şeyi soylemiştim Avrupa şampiyonasındaki 11 takımın birbirleriyle aynı gucte olduğunu ve bu 11 takım arasında da hangisinin ilk 4 e kalacağını kimsenin belirlemesinin kolay olmadığını ve kalacak takımlarında surpriz olmayacağını soylemiştim. Bu anlamda olaya yaklaşırken Milli Takımımızn en iyi takım değil, iyilerden bir tanesi olduğunu savunuyordum. Bu tur şampiyonalarda başarılı olabilmeniz icin cok iyi basketbol oynamanız lazım. İyi basketbol oynamak icin iyi hazırlık donemi gecirmeniz lazım. Takımımızın iyi bir hazırlık donemi yaptığını duşunuyorum fakat iyi basketbol oynayamadık. Burada bence sorun takımın yapısındaki direncin cok guclu olmaması teknik yonetiminde elini kolunu bağladı. takım direncinin zayıf olması da takımı oluşturan bireylerin birbirleriyle olan bağlarının guclu olmamasına bağlıyorum." dedi. "DOĞAN HAKYEMEZ'İN İSTİFA ETMESİ GEREKMEZ" Cetin Yılmaz Mehmet Okur'un yaptığı acıklama ile ilgili ise "Sporcularımızın şampiyona sonrasında biraz erken reaksiyon gosterdiklerini duşunuyorum. Biz zaten toplum olarak boyleyiz. Sporcularımız tecrubesizliklerinden dolayı bu tur konuşmalar yaptılar. Her iş yerinde, her ortamda boyle anlaşmazlılar olabilir ancak bunların kesinlikle aile icinde cozulmesi gerekir. İstifa edip etmemek Doğan Hakyemez'in kendi kararı ama kendi donemimiz ile ilgili konuya geleyim. 2003 yılında Aydın Ors ile calıştığımız donemde federasyona geldim ve Aydın Ors'un istifa ettiğini duydum 15 dakika sonra Başkan'dan randevu aldım ve istifa etmek istediğimi soyledim. O gun Doğan Hakyemez de istifasını vereceğini soyledi. Biz de kendisine bunun gereksiz ve yanlış olduğunu soyledik. Etmemesi icin ikna ettik kendisini. Cunku bir takımın saha icindeki mucadelesinden birinci derecede sorumlusu coahc'tur. O zaman problem saha icindeydi ve bizi bağlıyordu. Doğan Hakyemez o gun uzerine ne duşuyorsa yapıyordu, bugun de yaptığını duşunuyorum. Şimdi sadece dışardan bakıyorum ve bir NBA takımının organizasylonuna sahip olduğunu goruyorum. Sahada birbirine pas attın veya atmadın gibi acıklamalarla Doğan Hakyemez'in menajerliğinin bir bağlantısını kuramıyorum ben. Ama insanların kafasındaki menajerlik kavramı farklı onu bilemem. Menajer psikolog değildir, psikolog olan coach'tur." dedi. __________________