Turkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktoru Haluk Yıldırım, A Milli Kadın Takımımızın 2019 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’ndaki rakiplerini değerlendirdi. TBF Milli Takımlar Direktoru Yıldırım, C Grubu’nda Slovenya, İtalya ve Macaristan ile karşılaşacak olan Ay-yıldızlılarımız ile ilgili olarak, şu değerlendirmede bulundu: “Elemelerde grubumuzu ilk sırada bitirmiştik ve bugunku kuraya da birinci torbadan katıldık. Kadın Milli Takımımız şu ana kadar aldığı sonuclarla hep bizi gururlandırdı. Umuyorum ki Letonya ve Sırbistan’da duzenlenecek EuroBasket 2019’da da yine hepimizi gururlandıracak bir performans sergilerler. Slovenya, İtalya ve Macaristan ile C Grubu’nda yer alacağız. En iyi şekilde hazırlanarak turnuvaya katılmayı hedefliyoruz. Tabii ki bu tip şampiyonalarda alınacak dereceler o gunku performanslara cok bağlıdır. Sakatlıklar ya da başka şansızlıklar umulmayan sonuclara neden olabilir. Fakat inşallah boyle sıkıntılar yaşamadığımız muddetce, kesinlikle grup birinciliğini hedeflememiz gereken bir kura oldu. Diliyorum ki gruptan iyi bir dereceyle cıkar ve sonra da adım adım hedefimize yururuz. Turnuvaya en iyi şekilde hazırlanıp, en iyi sonucu alacağımıza inanıyorum.” YASEMİN HORASAN: HEDEF GRUP BİRİNCİLİĞİ A Milli Kadın Takım Menajeri Yasemin Horasan, Letonya ve Sırbistan’ın ortaklaşa ev sahipliğinde duzenlenecek 2019 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda mucadele edecek Ay-yıldızlılarımızın rakiplerini değerlendirdi. Slovenya, İtalya ve Macaristan ile birlikte C Grubu’nda mucadele edecek olan A Milli Kadın Takımımızın rakipleriyle ilgili olarak A Milli Kadın Takım Menajeri Yasemin Horasan, şu değerlendirmede bulundu: “Oncelikle kuranın hayırlı olmasını diliyorum. Slovenya, İtalya ve Macaristan ile aynı grupta yer alıyoruz. Guzel bir kura cektiğimizi duşunuyorum. Oncelikli hedefimiz grubumuzu ilk sırada tamamlamak ve direkt olarak ilk sekize kalmak. Tabii ki zor maclar olacak. Herkesin hedefi ust sıralarda yer almak. Ancak bizim oncelikli hedefimiz; Olimpiyat Oyunları’na katılacak pozisyona gelerek madalya alabilmek. Tum Turk Basketbol Camiası’na hayırlı olmasını dilerim.” Basketdergisi