Hakyemez istifa etmeli
Basketbol0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Basketbol
- Hakyemez istifa etmeli
-
05-10-2019, 22:58:35Gunah kecisi haline getirildiğini kaydeden Memo, “Asıl suclu takımın huzurunu kacıran Doğan Hakyemez’dir. Neşter ona vurulmalıdır” dedi. Mirsad’a da ateş puskuren yıldız basketbolcu, “O sadece kendisine oynuyor. Arkadaşları aleyhine demecler verdi, sonra da halk kahramanı oldu” ifadelerini kullandı 23.09.2005 Avrupa Şampiyonası’nı buyuk bir husranla kapayan A Milli Basketbol Takımı’nda hedef adam haline gelen Mehmet Okur, suskunluğunu FANATİK’e bozdu Şampiyonluk umutlarıyla gittiği Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda ceyrek finali dahi goremeden ulkemize geri donen A Milli Takım’da karşılıklı suclamalar suruyor. Şampiyonada bekleneni veremeyen ve “hedef adam” haline gelen Mehmet Okur, hezimetle ilgili FANATİK’e bomba gibi acıklamalar yaptı. Faturanın sadece kendisine kesilmesini buyuk bir haksızlık olarak niteleyen Okur, Doğan Hakyemez ve Mirsad Turkcan’ı yaylım ateşine tuttu. İşte Memo ve acıklamaları: ‘Menacer değişmeli’ “Bence Doğan Hakyemez’in istifa etmesi gerekli. Eğer bir neşter vurulacaksa bu Hakyemez olmalıdır. Ayrılmalı ya da istifa etmelidir. Eğer bırakmıyorsa gorevden alınmalıdır. Takımın huzurunu kacıran insanların başında Doğan Hakyemez geliyor. Daha benim ne kadar para aldığımı dahi bilmeyen bir menacer o. Hakyemez milli takım menaceri olamaz.” ‘Yalan yazıyorlar’ “Soyunma odasında Mirsad ile Kerem ağız dalaşına girdiler. Oyle yazıldığı gibi yumruklaşma olmadı. Palavra. Ben bilerek hedef gosterildim. Benim anlaşmamı, kontratımı bilmeyen insanlar yalan yazıyorlar. Abartarak yazmayı cok iyi biliyorlar. Onlar icin sadece Mirsad ve İbrahim var. Ben o mactan sonra olaylar uzamasın diye hemen giyinip soyunma odasından cıktım.” ‘Burası ciftlik mi?’ Mirsad Bulgaristan macında bilerek bekledi ki, kendisine faul yapılsın. Orada pası cevirse mac bitecek. Sadece ben değil, Kerem ve Hidayet’in de tepkisi vardı. Ben Mirsad’ı istemediğimi soyledim. “O varsa ben yokum” dedim. Gecen sene Milli Takım’a gelmedi. Burası ciftlik değil. İsteyen geliyor, istemeyen gelmiyor. “Mirsad takıma alınmamalı” diye soyledim herkese. ‘Mirsad problemli’ “Mirsad, sadece kendisine oynamış bir insan. Takımın kazanıp kazanmaması onemli değil onun icin. O sadece istatistiklere oynayan bir oyuncu. Gittiği takımlarda surekli problem cıkarıyor. Ama cok akıllı. Turnuva devam ederken basına takım arkadaşları aleyhinde demecler verdi. Kendini nasıl sıyıracağını cok iyi biliyor. Şimdi halk kahramanı oldu.” ‘Kamplar gereksizdi’ Gereksiz kamp donemleri gecirdik. Bu da insanları etkiliyordu. Etkilenen oyuncular vardır, etkilenmeyenler vardır. Daha iyi, daha başarılı olduğuna inanan insanlar da vardır. Ben kendimi eşimle ve ailemle beraberken daha iyi hissediyorum. Kamp beni pozitif yonde etkilemiyor. Sonucta biz hepimiz profesyonel insanlarız. Bu iş kampsız da yurur.” ‘Coachu suistimal ettik’ Tanjevic cok iyi niyetli, cok iyi bir coach. Ama olmadı ne yazık ki. Onu eleştirmek istemiyorum ama bir şekilde onun bu iyi niyetini suistimal ettiğimizi duşunuyorum. Ben inanıyorum ki, beklenenden cok daha iyi calıştık. Bu calışmalara, iki ay verdiğimiz emeğe gore cok daha iyi olmalıydık. Yazık oldu verilen emeklere. Ozellikle de hocanın emeğine.” ‘Dinlenmek hakkım’ “Biz buraya seve seve geliyoruz ve kalbimizle oynuyoruz. Bir takımda huzur olmayınca, as oyuncuları olarak Hidayete ve bana eleştiriler geliyor. Sakatlanma pahasına geliyoruz. Bana haksızlıklar yapıldı. Oysa ben evlendim, ucaktan iner inmez tempomu kaybetmeyeyim diye Milli Takım antrenmanlarına cıktım. Bence dinlenmeyi en cok hak eden bendim.” ‘İsterlerse giderim’ “Benim oynamadığımı ya da bencil oynadığımı duşunen varsa hemen giderim. Eğer suclu aranıyorsa ben tek başıma ustleniyorum. Şu an ağzımla kuş tutsam da fayda etmez. Biz bireysel bir spor yapmıyoruz, takım oyunu oynuyoruz. Sonucta ben ne kadar iyi oyuncuymuşum ki, bensiz takım hicbir şey yapamıyor. Butun her şeyin bana yuklenmesinin anlamı bu.” ‘Siz sahte arkadaşsınız’ Milli Takım Menaceri Doğan Hakyemez, İtalya kampı sonrası oyuncuların İstanbul’da kamp yapmak istemediklerini belirterek şu iddiada bulundu: Efes Pilsen World Cup oncesinde hepsi evlerinde kalmak istiyordu. Tum bu yaşanan ic cekişmelerin ardından Tanjevic toplantı yaptı ve oyunculara, ‘Sizin arkadaşlığınız sahte arkadaşlık. Erkek gibi davranın, birbirinize saygı gosterin, takım olun’ dedi. Bunun uzerine Efes’te başarı geldi. Mirsad’ı sucladı Mirsad Turkcan’ın surekli, sakatlığını bahane edip Milli Takım’dan affını istediğini dile getiren Hakyemez, “Sık sık mazeret uretiyor. Yok karaciğerim ağrıyor, yok ayağım ağrıyor diyerek kampa gelmek istemediği zamanlar oldu. 1999 Avrupa Şampiyonası oncesinde de, NBA Yaz Kampı’na gideceğini soyleyip izin istemişti. Biz de kendisine izin verdik. Sonra Bosna’da cıktı. Orada kendi kondisyoneri ile calışıyormuş” ifadesini kullandı. Mirsad Turkcan: Oynamak istemedik A Milli Takım başarısız bir şampiyonayı daha geride bırakırken, oyuncular birbirlerini suclamaya devam ediyor. Mirsad, herkesin durustce konuşması gerektiğini belirterek, “Başarmak istedik ama olmadı gibi laflar ediyor herkes. Resmen istemedik oynamayı. Takımda birlik-beraberlik yoktu. Herkes kendini duşundu. Ben yıllardır bu formayı giydim, takımın en buyuğuyum ama kimsenin bana saygısı yok. Bazılarının aklı hala NBA’de. Herkesin yuzune karşı soylerim neler duşunduğumu. Huseyin Beşok’u kadroda benim istemediğim şeklinde soylentiler dolaşıyormuş. O’nu Hidayet Turkoğlu ve bazı oyuncular istemedi. Bunu da herkes biliyor” acıklamasını yaptı. Tuğsavul’dan Tanjevic’e suclama Basketbol Milli Takımı’nda bircok oyuncunun menacerliğini yapan Tolga Tuğsavul, coach Bogdan Tanjevic’i topa tuttu. Tanjevic’in esas gorevini yerine getirmediğini iddia eden Tuğsavul, “Oyuncularla surekli konuşuyor. Fatih’e Belcika’da takım bulduğunu, oraya gitmesi gerektiğini soyluyor. Ender’e ‘Avrupa’ya gitmelisin’ diyor. Ersan’a, ‘sana başka menacer bulalım’ diyor. Bir antrenorun işi bu değildir. Oyuncuların kafasını karıştırıyor” diye konuştu. walla memo baya bombalamış helal olsun __________________