Devlerle Cok Ozel !..
Basketbol0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Devlerle Cok Ozel !..
-
05-10-2019, 22:53:08A Milli Erkek Basketbol Takımı kaptanı İbrahim Kutluay ve NBA’de ulkemizi başarı ile temsil eden Orlando Magic’in yıldızı Hidayet Turkoğlu Ajansspor’a ozel acıklamalarda bulundu !.. Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda kaptan İbrahim Kutluay ve NBA’de ulkemizi başarı ile temsil eden Hidayet Turkoğlu, Ajansspor'dan Can Birsay'ın sorularını yanıtladı.. -HİDAYET: "NBA YILDIZI OLMAK İCİN OYNUYORUM"- Sevgili Hidayet once once senden bahsetmek istiyorum… İlk olarak Sacramento Kings ardından S.A Spurs ve son olarak da 37 milyon değerinde 6 yıllık bir kontrat ile Orlando Magic’e transfer oldun… Magic’e ev sahipliği yapan Florida’da mutlu musun ? İnanın şehir olarak bakarsak cok sakin ve aynı zamanda muhteşem bir turist kapasitesi var. Burada Disneyland olsun Universal Studios olsun insanların akın akın geldiği bir cok yer var !.. Peki Sacramento ve S.A Spurs’u kıyasladığında neler hissediyordun ? Burada keyfim cok yerinde, beni cok iyi karşıladılar… Burada her şeyin yolunda gitmesi icin herkes elinden geleni yapıyor, acıkcası beni mutlu tutmak icin caba gosteriyorlar bunu goruyorum ve bu da her şeyin yolunda gitmesini sağlıyor.. Gecen sezon her şey yolundaydı… Ama diğer takımlardan sonra buraya uyum sorunu da yaşamadım… Notlarıma bakıyorum da Hido 64 macta 14.0 net sayı ortalaması ile bir sezon kapattın. Bu en iyi sezonumdu ve bir de aldığım sure ortalamasına bakacak olursan bu sayı ortalamasının hakikaten cok iyi olduğunu goreceksin.. Ama tabii ki amacım yeni sezonda cok daha fazla sure alarak skorer yonu daha da yukarılara cekebilmek !.. Bir de oynadığın diğer takımlara bakacak olursak onlarda da bu kadar sayı uretebilecek kapasitedeydin ama istediğin sureyi bir tulu alamamıştın… Onlarda olmadı hakikaten bir de S.A Spurs’de yedekler arasında 4. 5. 6. adam olmaktan kurtulamadım bir turlu.. Ama burada oyle değil, Grant Hill, ben ve Steve Franciz biz takımın skor gucunu taşıyoruz ve belki de yeni sezonda hem oyun kurucu olarak daha cok sure alacağım ve kesinlikle ureteceğim sayılarda da bir artış olacaktır… Burada diğer takımların aksine 1. adam olmayı başardım ki bu en onemli şeylerden biri oldu… Hido bana soracak olursan kariyerin ortada ve NBA’de onemli bir kariyere imza atmaya devam ediyorsun.. Sen artık sadece bir NBA oyuncusu değil NBA yıldızı olabilecek bir yolda ilerliyorsun… Orlando’da bana sağlanan imkanlar sayesinde bu soylediklerine katılmaya başladım. Geride kalan sezonun ardından insanların artık bana bakış acısı değişti bu da cok iyi bir yonde oluyor her gecen gun daha başarılı bir NBA yıldızı olmak icin oynuyorum… Orlando ile uzun sureli bir kontrata imza attın bunu orada tamamlamayı planlıyor musun yoksa kısa donemde katılmak istediğin başka bir takım var mı? Acıkcası burada cok mutluyum ve bir sorun olmadığı taktirde burada devam edeceğim.. Ama burası NBA, hic birşeyi tam olarak bilemezsiniz; Orlando ile olan kontratımın tamamlanmasına 4 yıl daha var. Bu takım benden memnun, ben onlardan memnunum ve bu durumu zamana yayacağım.. Ama benim amacım her zaman kafa olarak daha ilerilere gidebilmek… Sacramento yıllarına baktığımda yakaladığın 0,358 lik 3 sayılık isabet oranın ile Kings tarihinin en başarılı 4. basketbolcusu oldun; ama yine de yaşadığın bir kimya sorunuydu herhalde bir turlu ilk tercih olamadın. Sacramento’da kimya sorunu oldu tabii… Orada da cok iyi sezonlar geciriyordum ama coach beni her zaman arka planda bıraktı ve bu şekilde orada kalabilmem icin bana sundukları imkanlar mesela şimdi Orlando’nun sağladığı imkanların yanından cok zayıf.. Ben de daha cok sure alabileceğim ve skor ureterek faydalı olabileceğim bir takıma gecmeyi yerinde buldum… Ama soylediğin gibi orada da başarıyı yakalamaya başlamıştım… Orlando’yu onlarla kıyaslayabilir misin, hem Spurs hem de Kings ile? Orlando diğerleri kadar buyuk değil ama burada yapılan yatırımlar her gecen gun coğaltılıyor ve bu sayede burada da guzel başarılara imza atacağız… Buraya yani Florida’ya bakacak olursanız cok buyuk bir yer olduğunu ve basketbolu cok sevdiklerini goreceksiniz ve bu da yakın zamanda takım uzerinde daha iyi etkiler yapacaktır… Peki Hido biraz da milli takıma geri donelim… Daha onceki acıklamalarını hatırlıyorum; daha once de konuşmuştuk ve daha olgun bir Hido olduğunu soylemiştin… Bu sene hakikaten takım olarak bilincimize bakarsan cok daha olgunuz ve kafamız artık daha yerinde… Daha onceki hatalarımızdan hepimiz ders aldık ve bu da cok olumlu bir gelişme.. 2001’den bu yana kadro olarak cok iyiyiz ama beklenen başarılara imza atamadık.. Oyuncu kalitemiz cok yuksek ama deli doluyduk, artık belli bir yaşa geldik ve bunu kafamızda halettik.. Artık daha olgun ve başarılı bir portre ciziyoruz… Burada hepimiz butun takım arkadaşlarımla Turkiye’nin başarısı icin varız… Mehmet Okur ile ne sıklıkta goruşme şansı buluyorsunuz ? Telefonla surekli goruşuyoruz ama bildiğin gibi bulunduğumuz eyaletler ve şehirlerimiz cok uzak, bu sebeple bir araya gelme şansımız cok az ama surekli konuşup birbirimiz hakkında bilgi alışverişi yapıyoruz… -İBO: "EKOL OLMAMIZ LAZIM- İbrahim, burada cok daha olgun ve başarı isteyen bir milli takım ile karşılaştığımı duşunuyorum… Ama ilk olarak sana donmek istiyorum…. Sen de buradasın artık ve Yunanistan’da cok başarılı bir sezonu geride bıraktın… Hatırlıyorum da Yunanistan’a ucacağın sabah erken saatlerde havaalanında birlikteydik ve sen gercekten hırslıydın.. Bunda NBA’de beklediğin sureleri alamamış olmanın etkisi oldu mu ? Ne de olsa sen basketbol oynamayı cok seviyorsun ve gider gitmez de kupayı kaldırdın… Yunanistan’a geri donduğumde aynı ilk seferde olduğu gibi heyecanlı ve istekliydim… Zaten cok guzel gunler gecirmiştim ve geri donmekte istemiştim acıkcası ve gittikten tam iki gun sonra Yunan Kupası’nı kaldırdık ve bu da benim icin cok buyuk bir moral oldu.. Hemen ardından Efes Pilsen ile Final Four mucadelesi yaptık ve kazanan taraf biz olduk… Final Four’da da Avrupa Ucuncusu olduk ve Yunan Ligi şampiyonluğu da arkasından geldi.. Yani bir bakacak olursak benim acımdan cok başarılı gecti… İbo kısacası buyuk başarılarla dolu olan kariyerine yenilerini ekledin… Bu her sporcu icin cok onemlidir, her sporcu takımı ile şampiyon olmak, yeni başarılara imza atmak ister.. Bunlar gercekten cok guzel şeyler… Bu başarılar sayesinde hayatınız gururla doluyor yani benim acımdan cok olumlu bir sene gecti… Kaptan cok haklısın ama bunlar da artık geride kaldı… Cok doğru soyluyorsun artık tek amacım milli takım ve Ulkerspor’un başarısı icin mucadele etmek… Milli takımı en ust seviyeye cıkarmak madalya kazanmak Turk halkını sevince boğmak tek hedefim ve hedefimiz… Peki Avrupa Şampiyonası icin ne diyeceksin ? Avrupa Şampiyonası’nda gercekten de cok başarılı ve zorlu ekipler var… 2001’den sonra istediğimiz başarıları elde edemedik… Ama şampiyonadaki diğer ulkeler gibi bizim de sadece kazandığımız bir 2.'likle değil surekli başarı elde ederek ekol olmamız lazım.. Ne de olsa diğerlerine bakacak olursanız surekli başarıları olduğunu goreceksiniz bizim de aynen onlar gibi başarılarımı kalıcı kılmamız gerekiyor… Basketbolda ekol olmak 3- 4 senede bir Avrupa’da başarılı olmaktan değil her seferinde başarılı olmaktan geciyor… Mesela bunu başaranlar var Sırbistan Karadağ – Litvanya – İtalya bunlar her turnuvada ust sıraları zorlayı başarır ama biz de aynen bu yolda bir adım daha atacağız ve bu Avrupa Şampiyonası bizim icin bu acıdan cok cok onemli… Burada alacağımız bir iyi sonuc ve hemen arkasından gelecek diğer başarılar bizim hem itibarımızı cok yukseltir hem de bizim de ekol olma yolunda ilerleme kaydetmemizi sağlar… Biz bunları surekli duşunerek calışıyoruz ve başarılara hazırız… Diğer arkadaşlarla da konuştum kaptan sanki kafa olarak artık bu tip başarılar icin hazırız yani sureklilik icin. Yani inanın kafa olarak hazırız, herkes bunun bilincinde ama amacımız sadece Efes Cup’ı kazanmak değil buradaki amacımız iyi bir performans sergilemek, gelenlere guzel bir basketbol sergilemek ve mac kazanmak; ama en onemli zorlu rakiplerle cok iyi hazırlanmak… Ama kazanırsak da cok guzel olur tabii ki kaybetmek icin değil kazanmak icin sahada olacağız ama en onemlisi acıklarımızı kapatmayı oğrenmek ve onları lehimize cevirmek boylece Avrupa Şampiyonası’na tam anlamıyla hazırlanmak… İbo Amerika’dan donduğun gece konuştuk ve sabah da havaalanında birlikteydik. Bana “Turkiye’ye donersem oynamak istediğim takım Fenerbahce” demiştin ama şimdi Ulkerspor’dasın… O zamanki duşuncelerim ile şimdiki duşuncelerim arasında pek bir fark yok ama ben Amerika’ya giderken Ulkerspor ile bir anlaşma yapmıştım ve donduğum zaman Ulkerspor’da oynamam gerekiyordu ben de Yunanistan’ın ardından Ulkerspor ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık kontrat imzaladım…. Ama yine soyluyorum basketbolu Fenerbahce’de bırakmak orada şampiyonluk yaşamak istiyorum, ama şu anda Ulkerspor’dayım ve onların başarı icin ter dokeceğim… Ama yine soyluyorum basketbolu Fenerbahce’de bırakacağım… İbo’dan yeni sezonda bir Avrupa’nın sayı kralı odulu daha gorecek miyiz ?… İnan ben bu başarıları cok yakaladım bir cok kez sayı kralı oldum… Ve bir cok kupa kazandım Avrupa’da cok buyuk başarılar yakaladım ve bu başarılar beni her zamankinden daha cok olgunlaştırdı.. Artık kendim icin değil daha cok takımım icin oynuyorum yani tam anlamıyla takım oyunu olmalı aksi taktirde kazanamazsınız… Bir tek Michael Jordan sizi sırtlayabilir ve kupa kazandırabilir ama o da bıraktı artık… Bu tip başarılar eskindendi yani artık takım halinde oynamazsanız başarıyı yakalayamıyorsunuz… Ama benim de ozelliklerimin olduğu yerler var ve skorer bir oyuncuyum burada amacım takım havasını yaratmak ama ben de ne kadar cok sayı uretirsem o kadar mutlu olurum tabii... __________________