Omer Onan: “Yeni Sezonda Mali Kriterler Hayata Gececek”
Basketbol0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Omer Onan: “Yeni Sezonda Mali Kriterler Hayata Gececek”
-
05-10-2019, 22:39:50TBF CEO’su Omer Onan, gelecek sezon ligde mali kriterleri uygulamaya sokacaklarını belirtti. AdTech Ad by Eurohoops Team / [email protected] Turkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Omer Onan, Milliyet’ten Umit Avcı‘ya acıklamalarda bulundu. Deneyimli basketbol adamının acıklamalarından one cıkan satır başları şu şekilde: Tahincioğlu Basketbol Super Ligi ekiplerinden Eskişehir Basket ile Trabzonspor’un daha sezon başlamadan ligden cekilmesinin ardından Sakarya Buyukşehir Basketbol da sezon icerisinde buyuk ekonomik sıkıntılar yaşamış, farklı kuluplerde maaşlarını alamayan oyuncular antrenmana cıkmayarak protestoda bulunmuş ve son olarak da Banvit organizasyonu, kulupte sponsorluğa devam etmeyeceğini acıklamıştı. Onan, sıkıntıların farkında olduklarını belirterek “Yeni sezondan itibaren mali kriterler hayata gececek. Artık kuluplerin federasyona verdiği sozler değil, taahhutlerle işler yuruyecek” dedi. Banvit Basketbol Kulubu’nun geleceğiyle ilgili ise Omer Onan şunları soyledi: “Ben 4 ay once Banvit’in Lubnan’lı CEO’suyla toplantı yaptım ve kararın yanlış olduğunu anlattım. Banvit markasına basketbolun kazandırdığı değer var. Siz buna rağmen basketbolu yok sayarsanız, Turkiye’deki basketbolseverler de sizi yok sayabilir. Şirketin devam etmesini istiyoruz ama herkesi yok sayarlarsa, bu takımın devam etmesi icin biz her şeyi yapacağız. Şunu herkes bilsin; biz kimin sıkıntısı varsa yanlarında olmak istiyoruz. Kısa sure icinde gidip, Balıkesir ve Bandırma’da belediye başkanlarıyla, Bandırma Valisi ile goruşmeler de yapacağız.” Mali kriter planlarıyla ilgili ise Omer Onan şoyle konuştu: “2016’da biz geldik ve hemen mali kriter sozunu telafuz ettik. Şimdi herkes ortaya cıkıyor, ‘mali kriter gelmeli’ diyor. Butun Avrupa liglerinde olan bir şey 2016’ya kadar niye yapılmamış. Tabii ki insanlar bizden cok şey bekliyor, biz de zoru başarmak icin buradayız, bunu da yapacağız. Mali kriterleri de burada kuluplerimizle 1 senedir tartışıyoruz, artık sonuna geldik. Yeni sezondan itibaren geciş donemiyle birlikte mali kriterlere başlıyoruz. Artık mali kriterler geldikten sonra aşağıdan yukarıya cıkacak bir takım varsa, bize butcesini, ne kadar harcayacağını gostermek zorunda. Belli bir limitin altında harcayamaz ve bunu harcamazsa da uste cıkmasının bir anlamı yok. Artık sozle mozle olmayacak bunlar, herkes yapacaklarını taahhut etmek zorunda.” Kendilerini eleştiren kişilerin, nemaları kesilenler olduğunu da vurgulayan Onan, “Kuluplerle konuşun, hangi dertlerinde yanlarında olmadık. Bizi eleştirenlerin kim olduğu da onemli. Kulupler değil de, yıllardır burada nemalanmış ama şimdi o imkanı bulamayan 3-5 kişi eleştirirse ona kafayı takamayız. Biz kulupleri buyutmek icin uğraşıyoruz, onları mutlu edebiliyorsak, biz işimizi yapıyoruz. Burada başkanımız da bizler de ust duzey basketbol oynadık. Eleştirilere hem acığız, hem alışığız. Onemli olan kimin eleştirdiği” ifadelerini kullandı. Sakarya BŞB’de yaşananlarla ilgili ise Onan, şunları soyledi: “Sakarya’da daha once basketbolun icinde bulunmuş yoneticiler, iş adamları bize gelip, ‘Şoyle takım kuracağız, boyle takım kuracağız’ diye konuştular, sozler verdiler. Ama bir ay gectikten sonra kurdukları takıma para odememeye başladılar. Ben burada oyunculara ve antrenorlere teşekkur ediyorum. Onlar Sakaryalı olmamalarına rağmen, yaşadıkları şehrin onurunu, gururunu bize o sozleri veren yoneticilerden daha fazla duşunduler. Keşke etrafta dolaşıp ‘ben Sakarya basketboluna şunları yaptım’ diyen yoneticiler de verdikleri sozleri tutabilseydi.” Son olarak mali sorunların sadece Turkiye’de ve basketbolda olmadığının altını cizen Onan, şoyle konuştu: “Maddi sıkıntılar sadece Turkiye’de yok. Sponsorlar işin icine girmezse sıkıntı yaşanıyor. Biz sponsorluk gelirlerinin %90’ını kuluplere dağıttık. Bu sadece basketbolun olayı değil. Futbolda 500 milyon dolarlık yayın ihalesi yapıldı ama kuluplerin hepsi borcta. Bugun devlet desteğini cekse ya da bankalar paraları geri istese ortada futbol kulubu kalmayacak.” Eurohoops.net/tr __________________