Haşhaşlı Dolma (Eskişehir)
Hamur icin:
2 su bardağı un
2 corba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 cay bardağı ılık su
2 corba kaşığı dovulmuş haşhaş
3 corba kaşığı sıvıyağ
Tuz
İc malzemesi:
2 patates
1 su bardağı haşlanmış mercimek
50 gr beyaz peynir
Tuz, karabiber
1. Patatesleri iyice yıkayıp tuzlu suda haşlayın. Kabuklarını soyup catalla ezin. Peyniri ufalayın. Bir kapta patates, peynir, mercimek, tuz ve karabiberi harmanlayın.
2. Unu hamur yoğurma kabına alın. Yoğurt, yumurta, su ve tuz ekleyip yoğurun. Hamurdan 6 beze hazırlayın.
3. Fırın tepsisini yağlayın. Bezeleri oklava ile yufka şeklinde acın. Uzerine hazırladığınız ic malzemeden yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin.
4. Bir kapta haşhaşı sıvıyağla karıştırın. Hazırladığınız haşhaşlı karışımı boreklerin uzerine surun. Onceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında uzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın.
__________________
Haşhaşlı Dolma (Eskişehir)
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Haşhaşlı Dolma (Eskişehir)