Fenerbahce Beko’nun İtalyan yıldızı Gigi Datome‘nin Gioco Come Sono (Olduğum Gibi Oynuyorum) isimli, gazeteci Francesco Carotti ile birlikte kaleme aldığı otobiyografi turundeki kitabı gectiğimiz haftalarda yayımlandı. Bunun uzerine ulkesinde kitabının tanıtımı icin farklı roportajlar veren ve organizasyonlara katılan Datome, son olarak Cizme basınından Ghigliottina‘ya acıklamalarda bulundu. Kendi duşuncelerini yazıya dokme konusunda ikna edilmesinin kolay olmadığını belirten Datome, “Doğru, kolay değildi. Francesco da bunu giriş bolumunde yazdı. Kariyerimin tam orta yerinde kitap fikri bana cok dahiyane gelmiyordu. Yine de ortak arkadaşımız Michele Dalai’ın onerdiği ve bulduğumuz formul, bunun yapılabileceği konusunda beni ikna etti. Yavaş yavaş eklenmeye ve bununla cok meşgul olmaya başladım cunku sadeliğine de dayanarak akıcı bir şey cıkabileceğini gordum” şeklinde konuştu. Kitabın bir diğer yazarı Francesco Carotti’ye ise Gigi Datome ile ilgili farklı bir soru yoneltildi. “Genelde her turlu sporda sporcular bencil olmaya meyillidir. Sence Gigi -ya da annesinin soylediği şekliyle Luigi- basketbol muhabiri olarak gorduğun en comert oyunculardan biri olabilir mi?” sorusuna Carotti şu yanıtı verdi: “Bununla ilgili yorumu ne ben yapabilirim ne de yapan kişi ben olmalıyım cunku belli ki ben taraflı olabilirim. Ancak muhabirlik donemimde Gigi’nin tavrına şahidim. Aramızdaki dostluğun otesinde soyunma odasındaki sırlara hep saygılıydı. Ayrıca aynı zamanda Gigi’nin şampiyonluk kazanan takımın kaptanı olduğu donemde ben de takım menajeriyken yine cok onemli bir isimdi. Gigi fark yaratan kucuk şeylerde cok ama cok iyi. Cunku etrafındaki insanların yerine kendisini nasıl koyabileceğini biliyor ve bunu da gonul rızasıyla yapıyor. Aynı zamanda takım icin elinden gelenin en iyisini yapıyor. Bunların hicbirini soylememe gerek yok bence ama Gigi, hem milli takım hem de kulup takımı icin kaptan kelimesinin sozluk karşılığı. Zeljko Obradovic gibi yuce bir varlığın onsozdeki ifadedeleri de benim soylediğim şeylerin kanıtı.” eurohoops