Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki son calışmayı Genclik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yanı sıra Turkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Turkoğlu, TBF Yonetim Kurulu Uyesi Huseyin Beşok, TBF Ust Yoneticisi Omer Onan, Milli Takımlar Direktoru Haluk Yıldırım ve A Milli Erkek Basketbol Takımı Menajeri Kerem Tunceri de son calışmada takımı takip etti. KASAPOĞLU: GONLUMUZ MİLLİ TAKIMLA Bakan Kasapoğlu, milli takıma başarı dileklerinde bulunurken, "Federasyon başkanımızla surekli irtibat halindeyiz, takımın atmosferinden haberimiz var. İyi bir atmosfer gozlemledik. Ekip ve bireysel anlamda arkadaşlarımızı cok kararlı ve inanclı gordum. Bu anlamda mutluyum. Genc bir kadromuz var. Altyapıdan gelen iyi bir ekibimiz var. Genclerimize guveniyoruz. Onların o mucadeledeki kararlılığı, mucadele azmi, bu şampiyonada bizi mutlu edecektir diye inanıyoruz. İlk 2’ye kalan takımlar, Olimpiyatlar’da yer alma hakkı kazanacak. Takımımıza başarılar diliyoruz. Gonlumuz onlarla. İnşallah fırsatımızı ayarlamaya calışacağız ve gonlumuzun onlarla olduğu gibi onlarla beraber olacağız. İnşallah onları uğurladığımız gibi, başarılarla ve sevincle karşılayacağız“ acıklamalarında bulundu. TURKOĞLU: BAKANIMIZA DESTEKLERİ İCİN TEŞEKKURLER TBF Başkanı Turkoğlu ise Bakan Kasapoğlu’nun ziyaretinden dolayı mutluluğunu dile getirirken, “Bakanımıza, değerli buyuğume, dostuma, yoğun zamanında bize zaman ayırdığı icin teşekkur etmek istiyorum. Ulke olarak bizim adımıza en anlamlı organizasyonlardan birisi. Ulke olarak Dunya ve Avrupa Şampiyonası’nda her zaman yer almamız gerektiğine inanan birisiyim. Sporculuk hayatımızda da boyleydi, yoneticilik hayatımızda da bu boyle. Sporculuk donemimizde her zaman devlet buyuklerimizin, başta Cumhurbaşkanımızın bire bir desteğini hisseden, şu anda da yonetici olarak bu desteği hisseden birisiyim. Bakanımızın federasyonumuza ve sporcularımıza gosterdiği destek, bizi ve onları cok mutlu edecektir. Spor yoneticisi olarak devletle ic ice olmak, devletin desteğini hissetmek her zaman sporcuları olumlu anlamda etkilemiştir. Bu anlamda tekrar teşekkur ediyorum. Bakanımızın da soylediği hedefimiz ilk olarak gruptan cıkmak. İlk 2’ye girdiğimiz takdirde, 2020 Olimpiyatları’nda eleme oynama durumumuz var. Gerek biz, gerekse ekip her şeyin bilincinde. Bu anlamda boyle ziyaretlerin olması hepsini mutlu edecektir. Bu anlamda sporcularımızı ziyaret ettiği icin bakanımıza, sporcularımıza destek verdiği icin tekrar teşekkur ediyorum” şeklinde konuştu. 31 Ağustos - 15 Eylul tarihleri arasında gercekleştirilecek FIBA 2019 Dunya Kupası’nda mucadele edecek olan A Milli Erkek Basketbol Takımı, Cin’de duzenlenecek hazırlık turnuvasına katılacak. Ay yıldızlılar, 21 Ağustos Carşamba gunu TSİ 01.25’te İstanbul Havalimanı’ndan kalkacak ucakla Şanghay’a gidip, oradan Suzhou’ya gececek. Suzhou'da 23-27 Ağustos tarihlerinde duzenlenecek Atlas Challenge Turnuvası'na katılacak olan milliler, ardından Dunya Kupası'nda grup maclarını oynayacağı Şanghay’a gidecek. gunluk gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu: Gonlumuz milli takımla