Doc Rivers, 2013 yılında Los Angeles Clippers‘ta goreve geldikten altı gun sonra neredeyse işten ayrılıyormuş… Los Angeles Times‘tan Arash Markazi ile bir roportaj gercekleştiren Rivers, Clippers‘ın eski sahibi Donald Sterling’in JJ Redick ile yaptıkları anlaşmaya nasıl sadık kalmadığını anlattı. Rivers bu sadakatsizliği duyduğunda ise Sterling’e işinden istifa ettiğini soylemiş: “Altı gun olmuştu işe başlayalı ve istifa ettim. JJ Redick ile anlaşmıştık ve herkes bunun harika bir anlaşma olduğunu soyluyordu. İki gunluğune Orlando’ya dondum ve eski başkan Andy Roeser beni arayıp Donald Sterling’in bu anlaşmayı gercekleştirmek istemediğini soyledi. Dedim ki ‘Nasıl yani? Biz zaten anlaştık. JJ serbest oyuncu. Bizle imzalamak icin başka bir anlaşmayı imzalamadı. Bu sozleşmeyi imzalamazsak bir daha serbest oyuncu alamayız. Soz verdik.’ Donald ile telefonda konuştuğumda bana soz verdiği zaman ne kadar kıymetli olduğunu soyluyordu. Hava alanının park yerinde, telefonda bağırıyordum ‘Hayır, hayır, hayır! Bunu yapmayacaksın! Benim itibarım soz konusu!’ diye. O da kendi itibarıyla ve o itibarın ne kadar buyuk olduğuyla ilgili konuşup durdu. Neticede dedim ki ‘Bu sozleşmeyi imzalamazsan istifa ediyorum.’ ‘İstifa edemezsin, beş yıllık sozleşme imzaladın. Bir daha hicbir yerde kocluk yaptırmam sana’ dedi. Dedim ki ‘Bana uyar. Bir iş bulurum. Bir şey yaparım ama bunu yapmam. Adama soz verdim, el sıkıştık.'” Neticede Clippers o donemde Redick’i kadrosuna kattı ve tecrubeli şutor organizasyonda dort yıl gecirdi. Doc Rivers ise hÂl Clippers’ı calıştırıyor ancak bu anekdot, onun Los Angeles’taki ilk gunlerinin ne kadar zor olduğunu gosteriyor.