EURO 2016’da Milli Marşımız’la yabancıları kendimize hayran bıraktık. Hırvatistan, İspanya ve Cek maclarında yankılanan marşımızla ilgili yuzlerce mesaj paylaşıldı. “Bence bu marş Eurovision’u kazanabilir” yorumu dikkat cekerken, Star Wars muziğine benzeten bile var... Robbie Brady’nin goluyle biten hikayemizin ardından geriye donup baktığımızda Fransa’da oldukca guzel izler bıraktık... Belki futbol anlamında hayal kırıklığı yarattık, beklentileri karşılayamadık ama ornek bir taraftar profili cizdik... İngilizler’le yaşadığımız ‘mini gerilimin’ dışında dunyaya Fair-Play mesajı verdik. “Yuksek riskli” denilen Hırvatistan macı oncesi rakip taraftarla birlikte eğlendik, İspanyollar’la halay cektik, Cekler’le de hic bir sıkıntı yaşamadan kendi adımıza turnuvayı bitirdik... TURNUVADAKİ EN GUZEL GORSEL ŞOVA DA İMZA ATTIK Cek macında Kırmızı-Beyazlı taraftarların telefonlarının flaş ışığıyla yaptığı gorsel şov, turnuvanın en guzel goruntusu olarak kayıtlara gecerken, Avrupa’yı bir konuda daha etkiledik. Toplam 3 kez okunan Milli Marşımız’la yabancı vatandaşları hayan bıraktık... Onedio adlı site, marşımızın yabancıların kulaklarında nasıl bir etki bıraktığınız derlemiş... Mehmet Akif Ersoy’un şaheserine coğunluk bayılırken, beğenmeyen de var, urkutucu bulan da... Bizim icin her dinlediğimizde bircok guzel duyguyu canlandıran İstikal Marşımız bakalım insanların kulaklarında nasıl bir etki bırakmış: *“Turk milli marşı ateş ediyor.” *"Turkiye milli marşını cok sevdim, epey ilham verici.” *“Bence Turkiye’nin milli marşı Eurovision’u kazanabilir.” *“Turklerin marşı beklenmedik derecede şık.” *“Turklerin marşı oldukca carpıcı.” *“Buyuk turnuvalarda Turklerin milli marşını dinlemek her zaman ozel.” *“Turkiye milli marşının ortasındaki kısma bayılıyorum, her zaman beni benden alır. Bilirsiniz ortasındaki kısım işte.” *“Tribunlerle birlikte Turklerin marşı tatlı bir şekilde urpertiyor insanı.” *“Turklerin marşı gercekten motivasyon verici, sizce de oyle değil mi?” *“Bu yaz favori şarkım Turklerin milli marşı.” *“Yuzumden gozyaşları suzuluyor Turk milli marşını dinlerken, cok guclu “ *“Turkiye milli marşı cok kuvvetli ama iyi yonden değil, saldırganca.” *“Turklerin milli marşı muazzam ama biz Avrupa Birliği’nde kalmaya devam edersek her yerde duymaya devam edeceğiz cunku onlarcası buraya gelecek.” * “Turklerin marşı kulağa dunyayı ele gecirmek istiyorlarmış gibi geliyor.” *“Turkiye’nin milli marşı neden bana tehditkar geliyor?” *“Turkiye milli marşı kalbimin tam ortasına korku salıyor.” *“Aman Allahım Turkiye milli marşı savaş deklarasyonu gibi.” *“Uzun bıyıklı bir duşmanın odaya girişinde calan bir muzik gibi.” *“Turkiye milli marşı Star Wars’taki imperial march’a benziyor.” *“Benim gibi Star Wars muziğiyle Turklerin milli marşı arasındaki benzerlikleri fark eden var mı?” *“Turkiye milli marşının kulağa cok fena geldiğini duşunen var mı, Aslan Kral filminde Scar’ın soyleyeceği bir şarkıya benziyor.”
Gunluk Gazeteler